Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veterani i početnici

Liječnik u COVID bolnici, bivša ministrica, nekadašnja članica Nadzornog odbora Hajduka.... Tko je sve već najavio kandidaturu na lokalnim izborima

Bivša ministrica, liječnik u COVID bolnici, nekadašnja članica Nadzornog odbora Hajduka samo je dio ljudi koji se planiraju kandidirati na lokalnim izborima. Birat će se između političkih veterana i početnika, a neka poznata lica predstavit će se u novom ruhu. Provjerili smo koja će se zanimljiva lica pojaviti na izbornim listićima u svibnju sljedeće godine.

Darko Milinović po novi mandat juriša sa svojom novom strankom "Lika primorje i otoci". Na predstavljanju javnosti Milinović se pohvalio da stranka "već ima u rukama pristupnice gotovo 1500 ljudi". Imat će, kažu, najbolje kandidate i za župana i za gradonačelnike i za načelnike.

Vesna Škare Ožbolt najavila je pak utrku za zagrebačku gradonačelnicu, a najveće stranke još skrivaju kandidate za Zagreb.

"Nije ni tajna da se provode određena istraživanja javnog mijenja. Razmišljamo o onome što je bitno za Zagrepčanke i Zagrepčane, a to je promjena ove korumpirane i neodgovorne vlasti utjelovljene u Milanu Bandiću", rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Za Zagorje pak dileme u SDP-u nema. Željko Kolar sprema se po treći mandat.

"Kad sam došao u županiju bilo je 8524 nezaposlena radnika i radnica na području županije. Danas ih je 2846", rekao je Kolar.

U Velikoj Gorici velike planove ima Most. S prve crte borbe protiv COVID-a na mjesto gradonačelnika želi doktor Ivan Bekavac.

"Nažalost, gradska uprava nedaleko nas ne živi život naših sugrađana. Živi neki paralelni svijet. Svijet sigurnosti i uhljebništva", rekao je Bekavac.

Most se ozbiljno priprema i za Zagreb, a svog će kandidata otkriti u srijedu. Njihova kandidata mogao bi podržati i Domovinski pokret pod uvjetom, rekao je Miroslav Škoro, ako Most bude imao "kvalitetnog kandidata".

Pročitajte i ovo Lucija Klarić, statistička genetičarka VAŽNO ISTRAŽIVANJE U važnom istraživanju sudjelovala i naša mlada znanstvenica: Pronađeni geni koji dovode do sklonosti teškom obliku COVID-a

Pročitajte i ovo Mate Pervan agonija traje već sedam dana Stanovnici Kokorića u suzama, danima se bore s nezapamćenim poplavama: "Nateže mi je bilo vidjeti nevistu kako izlazi iz kuće s unučićima..."

U utrku kreću i nezavisni kandidati. U Splitu će se kandidirati nekadašnja članica Nadzornog odbora Hajduka Branka Ramljak.

Za izbore se tek treba početi pripremati HNS, koji u tu bitku kreće s novim predsjednikom, Stjepanom Čurajem, koji je na vrh te stranke izabran u skladu s vremenom u kojem živimo – na online saboru stranke.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene