Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obišli smo gradilište

Napokon se obnavlja škola o kojoj izvještavamo već 10 godina: "To smo dočekali tek s četvrtim djetetom"

Osnovna škola Nikole Andrića u Vukovaru - 3
Osnovna škola Nikole Andrića u Vukovaru - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Osnovna škola Nikole Andrića u Vukovaru - 1 Osnovna škola Nikole Andrića u Vukovaru - 1 Foto: DNEVNIK.hr Osnovna škola Nikole Andrića u Vukovaru - 2 Osnovna škola Nikole Andrića u Vukovaru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Osnovna škola Nikole Andrića u Vukovaru - 3 Osnovna škola Nikole Andrića u Vukovaru - 3 Foto: DNEVNIK.hr Osnovna škola Nikole Andrića u Vukovaru - 4 Osnovna škola Nikole Andrića u Vukovaru - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Osnovna škola Nikole Andrića u Vukovaru - 5 Galerija 1/5 >>
Obnavlja se Osnovna škola Nikole Andrića u Vukovaru o kojoj smo izvještavali gotovo jedno desetljeće pa smo stoga i obišli gradilište.

Prije više od godinu dana počeli su radovi na Osnovnoj školi Nikole Andrića u Vukovaru, a učenici su preseljeni u drugu školu.

"Bilo je, iz sigurnosnih razloga, nekoliko prostorija zabranjeno za korištenje jer su i električne instalacije bile neprilagođene, prokišnjavala je. Nisu više bili uvjeti, ne samo estetski, nego sigurnosni za odvijanje nastave", rekla je Josipa Kotromanović-Sauka, ravnateljica Osnovne škole Nikole Andrića.

Nakon 20 godina čekanja, radovi se napokon privode kraju, ali ni gradilište nije bezopasno.

"Moj tata je bio radio s bagerom pa je našao minu. Sva sreća bila je na zubu nije se otkačila", rekao je Marko, učenik četvrtog razreda.

No uskoro bi Marko i svi njegovi vršnjaci trebali bezbrižno u novu i sigurniju školu.

"Tek sad smo dočekali, s četvrtim djetetom. Nadam se da će uskoro krenuti naša nova škola", rekla je Ivana Jurić, majka učenika.

Radovi će završiti iduće godine

Zbog financiranja obnove škole mijenjao se zakon, promijenilo se i sedam ministara, a izgradnja i uređenje stajat će 25 milijuna kuna.

"Škola će imat devet učionica nižih razreda, devet viši, imat će moderne IT sadržaje u dvije učionice, prekrasan produženi boravak sa polivalentnim namjenama, imat će dvoranu koja je i bila samo u potpunosti rekonstruirana", rekao je Ivan Marijanović, glavni nadzorni inženjer.

Obnovu je komentirao i Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

"Zahvaljujući energiji, susretljivosti, medijima, pritisku javnosti, došli smo u poziciju da prije dvije do tri godine prebacimo osnivačka prava na Grad Vukovar i da uz pomoć tog mehanizma izvršimo dodatan pritisak na Vladu RH", rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON NIZA PRILOGA NOVE TV Konačno lijepa vijest za đake: Ujesen kreće obnova derutne i opasne vukovarske škole

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa od obnove škole Vukovarska djeca ponovno su iznevjerena: "Ovo izgleda morbidno, pesimistično i loše utječe na psihu"

Sramota svih dosadašnjih Vlada trebala bi završiti iduće godine.

"U planu je da iduću školsku godinu, od devetog mjeseca, započnemo nastavom u novoj školskoj zgradi", rekla je Kotromanović-Sauka

Nadaju se i učenici da će napokon imati ono što i zaslužuju – sigurnu školu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene