Šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima, odnosno najizgledniji kandidat, jest Ivan Anušić, osječko-baranjski župan i predsjednik tamošnjeg županijskog HDZ-a. Tako barem tvrde u HDZ-u, a ako i ne bude šef kampanje, dodaju, sigurno će biti zadužen za Slavoniju.

Galerija


"Nema još službene odluke, razgovara se, spominju se još neka imena, ali mislim da je Anušić najbliži tome. Ako i ne bi bio na čelu nacionalnog stožera, sigurno će biti zadužen za Slavoniju", doznaje Jutarnji list od izvora iz HDZ-a.

Vezani članci Davor Filipović Filipović odbrusio Klisoviću: "Očito su toliko frustrirani Tomaševićevim preuzimanjem birača ljevice da više ne znaju što učiniti" Andrej Plenković Plenković se upisao u knjigu žalosti pa komentirao spekulacije da će HDZ zamijeniti kandidata za izbore u Zagrebu

Dodaje i da bi u stožeru trebao biti angažiran karlovački župan Damir Jelićkoji je vodio izborni stožer HDZ-a za parlamentarne izbore 2016., ali, kako kažu, i još neki HDZ-ovi župani i gradonačelnici. O svojoj kandidaturi za drugi mandat predsjednica bi se trebala očitovati iza obljetnice Oluje, a u kampanji će joj pomagati neka istaknuta HDZ-ova imena poput Davora Ive Stiera, koji će biti jedan od protukandidata Andreju Plenkoviću na unutarstranačkim izborima.

Nedavno je upravo sam Stier u intervjuu rekao da neće biti angažiran u stožeru, niti će u tome sudjelovati operativno, ali da će joj svakako dati potporu i održati govor na nekim skupovima ako ga pozovu iz stožera.

Iz HDZ-a poručuju kako će se Grabar-Kitarović i Plenković zajednički dogovoriti o svim imenima u stožeru. Također, s obzirom na to da su između njih odnosi zategnuti, iz HDZ-a ističu da će vjerojatno biti i nekih kompromisnih rješenja. 

Ministar Horvat o Posavcu i HNS-u: "Nitko danas nije hvalio Vladu kao Posavec. Oni se ljute na svaku moju rečenicu"