Olujno nevrijeme s kišom zahvatilo je u četvrtak u poslijepodnevnim i večernjim satima dijelove Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije, a u petak ujutro jak vjetar rušio je stabla u Zagrebu.

Galerija Posljedice olujnog nevremena Posljedice olujnog nevremena - 5 Posljedice olujnog nevremena - 4 +9 Posljedice olujnog nevremena - 3

U Požeško-slavonskoj županiji olujno nevrijeme s kišom zahvatilo je četvrtak poslijepodne više gradova i naselja. Najviše kiše palo je u Pleternici, Kutjevu i Bektežu, zbog čega je došlo do odrona kamenja na lokalne ceste te su poplavljeni putni jarci, izvijestilo je u petak Ravnateljstvo civilne zaštite.

Poplave u Požeštini Obilna kiša potopila Požeštinu: Na ulicama bujica, poplavljene su ceste, voda ulazi i u kuće

Tuča koja je poharala Zagorje - 1 Kreće procjena štete: U Zagorju proglašena prirodna nepogoda

Županijski centar 112 Požega zaprimio je više dojava građana zbog vode u stambenim objektima i na prometnicama. Na intervencije ispumpavanja vode iz podruma obiteljskih kuća i saniranja štete nastale obilnim oborinama poslana su lokalna dobrovoljna vatrogasna društva.

Zbog velikih količina vode na kolnicima promet je bio otežanm uz povremene zastoje zbog zatvaranja pojedinih dionica D51.

Nadležne službe od jutra na terenu

Na području Brodsko-posavske županije u Brodskom Stupniku u četvrtak oko 15,30 sati došlo je do plavljenja odvodnih kanala uz cestu ŽC 4244 između Starog Slatinika i Brodskog Stupnika.

Voda se prelijevala preko ceste i promet je tekao usporeno.  Intervencijom nadležnih službi očišćeni su kanali i pristupni mostovi radi bolje propusnosti oborina.

Ivan Čačić Možemo li se obraniti od tuče i što nas očekuje u budućnosti? Meteorolog Ivan Čačić poručuje: "To je pitanje staro već 50 godina..."

Ples na kiši u Zagrebu VIDEO Dok munje sijevaju, ova dva para zaplesala su na kiši: "Međusobno se ne poznaju, preslatko je bilo"

Vatrogasci DVD-a Brodski Stupnik imali su dvije intervencije na području Starog Slatnika na prepumpavanju vode u kanal. U Osječko-baranjskoj županiji zbog obilne kiše u naselju Kešinci (općina Semeljci) sinoć oko 20 sati sati vatrogasci DVD-a Kešinci imali su jednu intervenciju ispumpavanja vode iz podruma obiteljske kuće te su radi bolje propusnosti čistili oborinske kanale duž Ulice Matije Gupca.

Obilna kiša zahvatila je sinoć i Belišće. Vatrogasci DVD-a Belišće imali su oko ponoći intervencije ispumpavanja vode iz podruma u naseljima Kitišanci i Bistrinci. Intervencije su završene u 1,15 sati.

Jak vjetar u petak ujutro puše u Zagrebu, a Županijski centar 112 zaprimio je više dojava o srušenim stablima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju