Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VLADISLAV VESELICA

Povjerenstvo otvorilo predmet o Plenkoviću zbog prijatelja koji je predložen u Upravu Janafa

Novaković i Plenković (Foto. Pixell)
Novaković i Plenković (Foto. Pixell)
Aktualno Galerija +0 Novaković i Plenković (Foto. Pixell) Galerija 1/1 >>
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet kako bi ispitalo okolnosti angažmana premijerova prijatelja Vladislava Veselice u Upravi Janafa.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici raspravljalo o premijeru Andreju Plenkoviću otvorivši predmet u vezi s imenovanjem nove Uprave Janafa, javlja N1.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak Nadzornom odboru Janafa nakon dovršenog javnog natječaja predložila imenovanje nove Uprave - dosadašnjeg predsjednika, HNS-ovca Dragana Kovačevića, te dvaju novih članova Uprave - Stjepana Adanića, pomoćnika glavnog tajnika HDZ-a, te Vladislava Veselice.

Premijer i Vladislav Veselica prijatelji su još od 1976. godine, kada su zajedno išli u Osnovnu školu Jordanovac, kako je i sam Plenković izjavljivao. Riječ je o sinu Vladimira Veselice i nećaku poznatog hrvatskog disidenta u vrijeme komunizma Marka Veselice, piše N1.

Veselica je od lipnja 2012. zaposlen u Janafu, potvrdili su u Ministarstvu zaštite okoliša, a od kolovoza 2013. do danas radi kao pomoćnik direktora Sektora komercijalnih poslova i kao direktor Sektora komercijalnih poslova, pa se pretpostavlja da je time ispunio uvjet od pet godina na rukovodećoj poziciji.

"Nije se izuzeo niti smatramo da je to bilo potrebno. Premijer i Veselica nisu ni u kakvom srodstvu, niti su rodbinski povezani, niti postoji bilo kakav oblik interesne povezanosti među njima. Radilo se o javnom natječaju na koji se prijavio niz kandidata, a odlučivalo je Povjerenstvo nadležnoga Ministarstva", poručili su iz Vlade nakon zatvorene sjednice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene