Obavijesti Video Pretražite Navigacija
privedena trojica braće

Nakon napada u Splitu ubojica je ostao pokraj žrtve držeći nož u ruci: Čuje se kako netko viče "zovi hitnu", a on samo stoji na mjestu

Aktualno Galerija Mjesto ubojstva mladića Mjesto ubojstva mladića Foto: Sasa Buric/Cropix Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split Foto: DNEVNIK.hr Nožem usmrćen mladi Splićanin - 1 Nožem usmrćen mladi Splićanin - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Nožem usmrćen mladi Splićanin - 2 Galerija 1/7 >>
U prvom satu subote stravičan zločin u Splitu. Nakon prepirke, mlađi muškarac nožem je uboden u prsni koš, a liječnici su po dolasku u bolnicu nakon pokušaja oživljavanja mogli samo konstatirati smrt.

Muškarac kojeg se sumnjiči za smrt 22-godišnjeg mladića još od noćas je u rukama policije koja zajedno s državnim odvjetništvom provodi kriminalističko istraživanje. Od ranije je poznat po svom problematičnom ponašanju i kršenju zakona. Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan razgovarao je sa susjedima koji kažu da već godinama muškarac ima i problem s drogama.

"Pronađen je i veliki kuhinjski nož za kojeg se vjeruje da bi mogao biti oružje kojim je počinjen zločin", ispričao je.

Na snimci ulovljenoj s obližnjeg prozora koju ima Slobodna Dalmacija vidi se ubojica koji nakon počinjenog zločina stoji pokraj mladića kojeg je uboo s oružjem u ruci. Čuje se kako pritom netko viče "zovi hitnu", a on samo nepomično stoji i drži nož koji je kasnije pronašla policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u Španjolskoj Svećenik optužen da je s dečkom prodavao Viagru: Ponuđeno mu je psihološko i duhovno vodstvo

"Upravo dokazi i izjave svjedoka u ovom slučaju bit će presudni za kvalifikaciju kaznenog djela, ali i za odluku hoće li samo on ili i njegov brat koji je također priveden sutra biti upućeni sucu istrage koji odlučuje o jednomjesečnom istražnom zatvoru", ispričao je.

Kako doznaje Dalmatinski portal, osumnjičeni se u policiji branio šutnjom, dok je u nedjelju predviđeno njegovo ispitivanje kod državnog odvjetnika. isprva je bio priveden i treći brat, ali je brzo pušten jer se ispostavilo da nema veze sa zločinom.

Tragedija u kojoj je život izgubio mlađi muškarac dogodila se dvjestotinjak metara zračne udaljenosti od sjedišta splitske policije. To mjesto već godinama poznato je okupljalište mlađe populacije iz Splita koja tu kupuje hranu prije ili nakon provoda jer objekti rade tijekom cijele noći.

"Jedan takav provod noćas je nažalost završio kobno što je šokiralo sve one s kojima smo razgovarali, jer svjesni su da je žrtva u ovom slučaju mogao biti bilo tko od njih", rekao je Kaštelan.

"Bespotrebne smrti poput ove jasno uznemire javnost, ali iz splitske policije uvjeravaju nas da je što se tiče opće sigurnosti stanje iz godine u godinu sve bolje. Prikupili su nam podatke za prošlu godinu po kojima se u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji dogodilo jedno ubojstvo i da je počinitelj pronađen, a protiv njega podnijeta kaznena prijava", dodao je.

Policija je nakon događaja privela trojicu braće, od kojih je jedan nakon naguravanja otišao po nož u stan i zadao više rana mladiću.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni (Foto: AFP) putinov najžešći kritičar Tijelo Alekseja Navaljnog predano majci, postavili joj uvjet

Što se tiče suzbijanja zlouporabe droga u prošloj godini kaznene prijave su podignute protiv 270 osoba, a zabilježeno je preko dvije tisuće slučajeva zapljene droge na području Splitsko-dalmatinska županija.

"Iz MUP-a su zadovoljni ovim brojkama koje, kako kažu, pokazuju da su se ozbiljnu uhvatili u koštac s ovim ozbiljnim problemom u društvu. Jer upravo droga po svemu sudeći razlog je i noćašnjeg ubojstva u Splitu", poručio je za kraj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene