Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob interesa

Nekim političarima su bili trn u oku, a sad kreću u škole: Zna se i tko je prvi na redu

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa educirat će maturante o sukobu interesa.

Prvi put od svog osnutka, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa educirat će maturanate o sukoba interesa i njegovu sprječavanju, a prve će s tom temom upoznati učenike Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu.

Edukacija za njih planirana je u ponedjeljak, 12. veljače, i u srijedu, 14. veljače. Slijede edukacije u zagrebačkoj II. Gimnaziji (4., 6. i 7. ožujka) i u Upravnoj školi (5. ožujka) u Zagrebu.

Edukacije će voditi predsjednica Povjerenstva Aleksandra Jozić Ileković i članovi toga tijela te službenici Ureda Povjerenstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Regulacija lobiranja Kome će služiti Vladin novi zakon? ''Znat ćemo puno više nego što danas znamo, ali opet nedovoljno''

Nakon uspješnih radionica o sprječavanju sukoba interesa održanih u prosincu za studente, sada je cilj upoznati učenike završnih razreda srednje škole s odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa, situacijama sukoba interesa i radom Povjerenstva, kaže Jozić Ileković.

''Ove edukacije su zapravo prilika da se naši srednjoškolci informiraju o pojmu sukoba interesa, da znaju prepoznati situacije u kojima se on može pojaviti, te da se upoznaju s pravnim okvirom koji regulira ovu tematiku“, istaknula je Jozić Ileković.

Pročitajte i ovo Napad na Rafah Izrael u ratu Racija na Bliskom istoku: Specijalci oslobodili dva taoca

Navela je da će učenike upoznati i s konkretnim primjerima kršenja Zakona, ali i sa zanimljivim situacijama poput one kada je Povjerenstvo propitivalo je li saborski zastupnik, koji je objavio da ima uplatu od 10 eura, prekršio Zakon, odnosno primio nedopušteni dar.

Najavila je i da će se edukacije dalje nastavljati u dogovorima s ravnateljima zagrebačkih srednjih škola, a nakon toga predstavnici Povjerenstva ići će i u druge hrvatske gradove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene