Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrael u ratu

Racija na Bliskom istoku: Specijalci oslobodili dva taoca

Izraelska vojska je oslobodila dva taoca u akciji u Rafahu.

Izraelska vojska objavila je kako je oslobodila dva taoca tijekom racije koje su njezine specijalne jedinice izvele u noći s nedjelje na ponedjeljak u Rafahu na jugu pojasa Gaze.

Pročitajte i ovo Oglasio se NENO alarm - 5 NENO alarm Prvi put aktiviran sustav za najteže slučajeve nestanka djece: Ovo su ključni koraci

Taoci su prevezeni u bolnicu Sheba u središnjem Izraelu gdje su pregledani te je ustavnovljeno kako se nalaze u dobrom stanju.

Oba taoca su oteta iz kibuca Nir Yitzhak 7. listopada prilikom upada Hamasa na jug Izraela.

Pročitajte i ovo Joe Biden, američki predsjednik Uoči napada na Rafah Biden uputio važnu poruku Netanyahuu: "Milijun ljudi je tamo pronašlo utočište, napad bi značio katastrofu"

Vojska je objavila da su oslobođeni 60-godišnji Fernando Simon Marman i 70-godišnji Louis Har. Izraelski ministar obrane Yoav Gallant poručio je da se radilo o impresivnoj akciji oslobađanja i dodao da je pratio akciju iz Zapovjednog centra zajedno s premijerom Benjaminom Netanyahuom i visokim vojnim zapovjednicima.

Najmanje 60 osoba poginulo je u noćašnjem izraelskom granatiranju Rafaha, grada koji se nalazi na samom jugu pojasa Gaze i u blizini egipatske granice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene