Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŽIVOT U METROPOLI

Pazite da ne biste zapeli u gužvi: Nastavljaju se radovi u Zagrebu, uvedena posebna regulacija prometa

Jadranski most u Zagrebu
Jadranski most u Zagrebu Foto: Damir Krajac/Cropix
Danas se nastavljaju radovi na zapadnom vijaduktu zagrebačkog Jadranskog mosta, zbog čega će na snazi biti posebna regulacija prometa.

Nakon što su zbog lošeg vremena u utorak odgođeni radovi na Jadranskom mostu u Zagrebu, oni se danas nastavljaju uz posebnu prometnu regulaciju.

"Za promet će biti zatvoren zapadni kolnik, te će se promet odvijati dvosmjerno po saniranom istočnom kolniku, u oba smjera preko ukupno četiri privremeno uspostavljene prometne trake", izvijestili su iz Grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 6 PRAVO, A NE SOCIJALNA POMOĆ ''Hrvatska je već trebala uvesti univerzalni dječji doplatak od 100 eura po djetetu'': Vlada čeka izbore?

Radi se o istoj privremenoj regulaciji koja je na snazi bila za vrijeme izvođenja radova na sanaciji istočnog vijadukta.

"Ta se regulacija pokazala protočnom te očekujemo istu protočnost i prilikom izvođenja radova obnove i ojačanja zapadnog vijadukta. Za vrijeme radova, pješaci i biciklisti će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta. Prometovanje teretnim vozilima preko mosta neće biti moguće, uz izuzeće vozila javnog gradskog prijevoza", stoji u objavi Grada.

Pročitajte i ovo Bankomat ODLAZAK U POVIJEST Danas je posljednji dan plaćanja kunama: Od ponedjeljka važna promjena na bankomatima

Zbog toga, kako bi se izbjegla dodatna zagušenja, predlažu obilazni pravac: Avenija Dubrovnik – Most Slobode odnosno Most Mladosti.

Podsjetimo, na istočnom vijaduktu izvedeni su radovi obnove gornjeg ustroja i opreme prilaznog vijadukta i upornjačke prostorije, obnova odvodnje mosta te obnova podgleda rasponske konstrukcije i donjeg ustroja.

"Riječ je o radovima ukupne vrijednosti 4.650.000 eura od čega se 1.450.000 eura planira sufinancirati sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije", objavili su iz Grada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene