Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIVREMENA REGULACIJA

Zagrepčani odahnuli, barem nakratko: Zasad odgođeni radovi na važnom mostu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto u utorak, nastavak radova na zapadnom vijaduktu Jadranskog mosta planira se za subotu, 14. siječnja, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i nemogućnosti iscrtavanja potrebne signalizacije, priopćili su iz Grada Zagreba.

Za vrijeme radova bit će postavljena privremena regulacija te će biti zatvoren zapadni kolnik, a promet će se odvijati dvosmjerno po saniranom istočnom kolniku, u oba smjera preko ukupno četiri privremeno uspostavljene prometne trake.

Riječ je o istoj privremenoj regulaciji kakva je bila uspostavljena za vrijeme izvođenja radova na sanaciji istočnog vijadukta, koja se pokazala protočnom, pa se očekuje ista protočnost tijekom obnove zapadnog vijadukta.

Za vrijeme radova pješaci i biciklisti bit će preusmjereni preko pješačkog Savskog mosta. Prometovanje teretnim vozilima preko Jadranskog mosta neće biti moguće, uz izuzeće vozila javnog gradskog prijevoza.

Vozačima se predlaže korištenje obilaznog pravaca na relaciji Avenija Dubrovnik - Most Slobode odnosno Most Mladosti.

Dosad su na istočnom vijaduktu izvedeni radovi obnove gornjeg ustroja i opreme prilaznog vijadukta i upornjačke prostorije, obnova odvodnje mosta te obnova podgleda rasponske konstrukcije i donjeg ustroja.

Ukupna vrijednosti obnove iznosi 4.650.000 eura, od čega se 1.450.000 eura planira sufinancirati sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene