Zbog kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda 26-godišnjem vatrogascu u Supetru na Braču 22-godišnjem mladiću koji je sudjelovao u napadu na sezonske radnike u ponedjeljak je izrečena mjera opreza prema kojoj se vatrogascu ne smije približavati na 150 metara niti kontaktirati s njim, doznaje se u državnom odvjetništvu.

Galerija


S obzirom na to da 22- godišnjak do sada nije bio kažnjavan niti se vodi u krim evidenciji za njega nije zatražen zatvor već mu je određena mjera opreza. U vrijeme napada je bio pod utjecajem alkohola jer mu je izmjereno 1,2 promila, na ispitivanju nije negirao napad samo je rekao da se ničega ne sjeća.

Vezani članci Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar) Za napad u Supetru uhićen još jedan 19-godišnjak Torcida, ilustracija (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) Torcida se oglasila o napadu u Supetru: "Ovakvo kolektiviziranje krivnje nedopustivo je i zlonamjerno"

Osim tog 22- godišnjaka policija je uhitila i 19-godišnjaka koji je nakon ispitivanja u policijskoj postaji pušten uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije. Oba su puštena uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Incident se zbio u nedjelju nakon nogometnog turnira Torcida kup u Supetru na Braču kada je nekoliko osoba napalo sezonce, trojicu mladića iz Slavonije i djevojku iz Varaždina koje je od razularene mase štitio vatrogasac (26) zadobivši u tom metežu višestruku frakturu nosne kosti te je hospitaliziran u splitskoj bolnici. Povod za napad je bila nacionalna netrpeljivost jer je netko iz skupine napadača tražio "gdje su Srbi?".

Korak bliže izručenju Zdravka Mamića: Maksimir osvanuo s porukama bivšem čelniku Dinama

Brojne osude napada

Incident su osudili brački vatrogasci, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, ali i stranka Pametno koja drži kako odgovornost za takve izgrede snose svi oni koji u političkom i javnom životu otvoreno zagovaraju netoleranciju i neprihvaćanje drugih i drugačijih.

"Time šire plasman mržnje i snose odgovornost za taj nemili događaj. Dok institucije države toleriraju neprovođenje zakona dotle svatko misli da za takve stvari može proći nekažnjeno. Svako nasilje i pozivanje na mržnju treba kazniti", poručili su iz stranke Pametno.

Policija je rekla da oni u vezi sa tim incidentom na Braču i dalje sve kriminalistički istražuju kako bi došli do ostalih mladića koji su bili u grupi koja je napala sezonce među kojima su bila dva mladića srpske nacionalnosti. (Hina)