Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DVD očekuje reakciju Torcide

Vatrogasac koji je napadnut u Supetru: ''Njih 20 se zaletjelo prema nama vičući 'Di su Srbi?'. Tukli su nas deset minuta"

Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar)
Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar) Facebook/DVD Supetar
Aktualno Galerija +0 Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar) Galerija 1/1 >>
U napadu koji se u nedjelju dogodio u Supetru na Braču, kada je više osoba fizički napalo skupinu mlađih ljudi, napadnut je i ozlijeđen član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar Tomo Domančić, koji je za DNEVNIK.hr ispričao što se dogodilo te noći.

Razgovarali smo i s ozlijeđenim vatrogascem, koji nam je rekao da se sve dogodilo kada su se vraćali kući iz izlaska. ''Ti momci, ta cura i ja bili smo vani zajedno. Oni su bili sa svojom ekipom, ja sa svojom i išli su prije mene doma. Sreli smo na rivi i kako živimo u istoj ulici, dogovorili smo da idemo svi zajedno. I prošli smo tu gdje je Torcidina prostorija.

Pročitajte i ovo Tučnjava u gruzijskom parlamentu Zbog kontroverznog zakona VIDEO Kaos u parlamentu: Zastupnik tijekom govora dobio udarac u glavu, odmah izbila velika tučnjava Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

Ovi momci su srpske nacionalnosti i ovi iz Torcide su ih čuli kako pričaju. I nakon 200 metara njih 15-ak ili 20-ak se zaletilo prema nama vičući 'Di su Srbi' i 'Ubi Srbe' i počeli nas tući'', ispričao nam je Domančić. Kaže da su ih tukli oko 5 ili 10 minuta i dodaje: ''Trajalo bi i duže da nije taksist naišao.'' 

DVD Supetar na Facebooku je oštro osudio napad na svog člana koji se ''suprotstavio grupi od petnaestak momaka koji su napali, bacili na pod i počeli cipelariti trojicu sezonaca iz Slavonije i djevojku iz Varaždina''.

Domančić je, kažu iz DVD-a, nakon napada završio u KBC-u Split sa višestrukim frakturama nosa.

''Vidimo iz novinskih napisa da su policijski službenici u istraživanju ovog slučaja bili brzi i učinkoviti, a očekujemo i od Torcide da se o rečenom incidentu jasno i promptno očituje. U suprotnom ćemo biti prisiljeni preispitati svoje daljnje sudjelovanje u organizaciji supetarskog Torcida kupa'', poručili su iz DVD-a i svom članu poželjeli brz i uspješan oporavak.

Podsjetimo, nekoliko mladića usred noći u nedjelju na Braču je napalo pet ljudi među kojima su bili i pripadnici srpske nacionalnosti.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je grupa ljudi napadnuta jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.

Osim kaznene prijave, protiv dvojice napadača podneseni su Optužni prijedlozi zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Napad je oštro osudila i gradonačelnica Supetra Ivana Marković i odlučila uskratiti donaciju Torcida kupu ''jer Grad Supetar ne može poticati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene