U napadu koji se u nedjelju dogodio u Supetru na Braču, kada je više osoba fizički napalo skupinu mlađih ljudi, napadnut je i ozlijeđen član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar Tomo Domančić, koji je za DNEVNIK.hr ispričao što se dogodilo te noći.

Galerija


Razgovarali smo i s ozlijeđenim vatrogascem, koji nam je rekao da se sve dogodilo kada su se vraćali kući iz izlaska. ''Ti momci, ta cura i ja bili smo vani zajedno. Oni su bili sa svojom ekipom, ja sa svojom i išli su prije mene doma. Sreli smo na rivi i kako živimo u istoj ulici, dogovorili smo da idemo svi zajedno. I prošli smo tu gdje je Torcidina prostorija.

Ovi momci su srpske nacionalnosti i ovi iz Torcide su ih čuli kako pričaju. I nakon 200 metara njih 15-ak ili 20-ak se zaletilo prema nama vičući 'Di su Srbi' i 'Ubi Srbe' i počeli nas tući'', ispričao nam je Domančić. Kaže da su ih tukli oko 5 ili 10 minuta i dodaje: ''Trajalo bi i duže da nije taksist naišao.'' 

DVD Supetar na Facebooku je oštro osudio napad na svog člana koji se ''suprotstavio grupi od petnaestak momaka koji su napali, bacili na pod i počeli cipelariti trojicu sezonaca iz Slavonije i djevojku iz Varaždina''.

Vezani članci Supetar (Foto: Arhiva/Miranda Cikotic/PIXSELL) Otoci su u Hrvatskoj sinonim za iseljavanje, no ne i ovaj otok u čijem gradu glavnu riječ na vlasti vode - žene Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar) Za napad u Supetru uhićen još jedan 19-godišnjak

Domančić je, kažu iz DVD-a, nakon napada završio u KBC-u Split sa višestrukim frakturama nosa.

''Vidimo iz novinskih napisa da su policijski službenici u istraživanju ovog slučaja bili brzi i učinkoviti, a očekujemo i od Torcide da se o rečenom incidentu jasno i promptno očituje. U suprotnom ćemo biti prisiljeni preispitati svoje daljnje sudjelovanje u organizaciji supetarskog Torcida kupa'', poručili su iz DVD-a i svom članu poželjeli brz i uspješan oporavak.

Podsjetimo, nekoliko mladića usred noći u nedjelju na Braču je napalo pet ljudi među kojima su bili i pripadnici srpske nacionalnosti.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je grupa ljudi napadnuta jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.

Osim kaznene prijave, protiv dvojice napadača podneseni su Optužni prijedlozi zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Napad je oštro osudila i gradonačelnica Supetra Ivana Marković i odlučila uskratiti donaciju Torcida kupu ''jer Grad Supetar ne može poticati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju''.