Ivana Markovic, gradonačelnica Supetra (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Ivana Markovic, gradonačelnica Supetra (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković oštro je osudila napad na nacionalnoj osnovi u Supetru i odlučila uskratiti donaciju Torcida kupu.


Uime Grada Supetra i svoje osobno ime gradonačelnica Ivana Marković osudila je napad u kojem su stradala četvorica mladića i jedna djevojka.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković o napadu pred Saborom - 4 Plenković odgovorio Milanoviću: "Mogao bih reći da je šmrkavac, ali neću. Čujem da je opet spominjao majku, to vam dovoljno govori" Francuska policija, ilustracija Objavljeni detalji krvavog napada u Parizu: Profesoru odrubio glavu pa pobjegao, policija ga ubrzo upucala

''Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer netko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom.
Grad Supetar je oduvijek bio i bit će tolerantan i otvoren Grad za sve koji žele doći i posjetiti naš Grad, raditi i živjeti. Ono što me tješi je da nitko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak,ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem Gradu.
Također, kako su napadači bili sudionici ili posjetitelji Torcida Kupa (iako se napad nije desio za vrijeme turnira) odlučila sam povući odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može poticati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju. Grad Supetar će uskratiti daljnje korištenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje ovoga kupa.
Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brži oporavak i apeliram na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti'', poručila je Marković.

Nekoliko mladića usred noći sa subote na nedjelju na Braču je napalo pet ljudi među kojima su bili i pripadnici srpske nacionalnosti. Osim kaznene prijave, protiv dvojice napadača podneseni su optužni prijedlozi zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Tu više ne kroči ljudska noga: 7 najstrašnijih napuštenih gradova svijeta