Predsjednik Uprave ZTC-a Zdravko Klanac i službeno je smijenjen s čelnog mjesta te državne tvrtke.


Zdravko Klanac i službeno je smijenjen s čelnog mjesta predsjednika Uprave ZTC-a. Odlučio je tako Nadzorni odbor ZTC-a i na sjednici zatvorenoj za javnost prihvatio prijedlog da se za novog direktora postavi umirovljeni brigadir Ivica Vidović.

Branko Borković, član Nadzornog Odbora ZTC-a, na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov ima li ZTC budućnost s novom Upravom i jesu li tražili plan od novog direktora, odgovara: "Ne možete tražiti plan u ovoj situaciji, zna se koje obveze ZTC mora izvršavati".

Upitan hoće li Klancu biti isplaćena otpremnina kaže da takvu odluku nisu donijeli te da je on protiv toga.

Hitnu Klančevu smjenu, podsjećamo, tražila je Vlada nakon otkrića Dnevnika Nove TV o ruskim trgovcima vojnom opremom s kojima je razgovarao u rujnu u jeku sankcija. Tvrdili su da je sastanak bio na rusku inicijativu i da nikakva poslovna suradnja nije dogovorena.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Aplikacija DNEVNIK.hr u užem izboru za nagradu SoMo borac za digitalni proizvod godine Mobilna aplikacija DNEVNIK.hr Mobilna aplikacija DNEVNIK.hr DNEVNIK.hr aplikacija +1 Nova aplikacija DNEVNIK.hr-a - 2
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju