Vanja Marušić
Vanja Marušić Foto: Matija Habljak/Pixsell

Aktualnoj ravnateljici USKOK-a Vanji Marušić mandat istječe 19. studenoga, a natječaj za novog ravnatelja bio je otvoren do 21. rujna.


Državno odvjetništvo Republike Hrvatske objavilo je početkom rujna oglas za mjesto ravnatelja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Kandidati su se mogli prijaviti do 21. rujna.

Iz DORH-a su danas potvrdili da su primili jednu prijavu za ravnatelja USKOK-a. Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, za to se mjesto prijavila Vanja Marušić, aktualna ravnateljica.

Ravnatelja USKOK-a imenuje glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske uz prethodno mišljenje ministra nadležnog za poslove pravosuđa te mišljenje Kolegija Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, na vrijeme od četiri godine.

Maja Šupe VIDEO Pogledajte kako je uhićena Maja Šupe nekad urlala u sudnici: "Ja nisam bijesna sutkinja. O mom radu neće prosuđivati novinari"

USKOK i DORH I kriminalci plaču: DNEVNIK.hr doznaje koliko im je imovine država oduzela, što još sve čuva, ali i koji je ključan problem

U postupku imenovanja ravnatelja, od kandidata se traži pisani pristanak za imenovanje na dužnost, kao i pristanak za provođenje sigurnosnih provjera te provjere imovnog stanja.

Aktualnoj ravnateljici USKOK-a Vanji Marušić četverogodišnji mandat istječe 19. studenoga.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju