Streljivo
Streljivo Foto: DNEVNIK.hr

Zatvorska kazna i do pet godina prijeti 23-godišnjaku s koprivničkog područja koji je izrađivao streljivo koje je preko internetskog oglasnika nudio na prodaju, a policija mu je oduzela alat za punjenje streljiva, prazne čahure, zrna, inicijalne kapisle i barut.


Iz koprivničko-križevačke policije u utorak su priopćili kako su po završetku kriminalističkog istraživanja 23-godišnjaka kazneno prijavili zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičen je da je u svom domu neovlašteno izrađivao streljivo, čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje građanima dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje, te ga preko internetskog oglasnika nudio na prodaju.

Pretragom njegova doma, drugih prostorija i osobnih vozila koje koristi pronađen je i oduzet mu alat za punjenje streljiva, prazne čahure, zrna, inicijalne kapisle i barut.

Prema Kaznenom zakonu - onaj tko neovlašteno izrađuje, nabavlja, posjeduje, prodaje ili na drugi način sebi ili drugome pribavlja u posjed vatreno oružje, streljivo, eksplozivne tvari ili njihove sastavne ili rezervne dijelove čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje građanima zabranjeno ili je dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje - kaznit će se zatvorom do tri godine.

Policijska zapljena - 2 FOTO Policija stala na kraj opasnom trojcu: Pogledajte pronađeno oružje i streljivo

Ivana Pezo Moskaljov i oružje Kao da idu u rat: Reporterka Dnevnika Nove TV ušla je u čuvano MUP-ovo skladište, pogledajte kakvo se sve ilegalno oružje ondje nalazi

Ako neovlašteno posjeduje, nabavi, izradi, proda ili razmjeni, uveze ili izveze veće količine vatrenog oružja, streljiva, eksplozivnih tvari ili njihovih sastavnih ili rezervnih dijelova, prijeti mu zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju