Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PNUSKOK U AKCIJI

VIDEO Otkriveni šverceri civilnog i vojnog oružja, policija privođenje snimila dronom: Imali su puške, strojnice, bombe, snajpere, vojni eksploziv...

Šverceri oružjem
Šverceri oružjem Screenshot / MUP
Aktualno Galerija +0 Šverceri oružjem Galerija 1/1 >>
Službenici PNUSKOK-a prijavili su dvojicu osumnjičenih zbog više kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Zbog sumnje u više kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, službenici Policijskog nacionalnog tima za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminaliteta prijavili su dvojicu muškaraca u dobi od 61 i 34 godine.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni 61-godišnjak na području Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije nabavljao, razmjenjivao i nudio drugima razno vatreno oružje, dok mu je 34-godišnjak pružao podršku tako što mu je 'držao stražu' da ne bi naišla policija, ili je prodavao oružje umjesto 61-godišnjaka, kad bi on bio odsutan", stoji u priopćenju Ravnateljstva policije. 



Sumnja se da su u točno neutvrđenom razdoblju neovlašteno nabavili više komada vatrenog oružja (razne puške i strojnice) s pripadajućim spremnicima te streljivo, a koje su tijekom 2022. godine, u nekoliko mjeseci, prodali za više tisuća kuna po komadu drugim osobama.

Temeljem naloga suda obavljene su pretrage u domovima osumnjičenika te je pronađeno više komada vatrenog oružja i eksplozivnih tvari i to: četiri ručne bombe, pušku s optičkim ciljnikom, četiri revolvera, šest pištolja, dva nastavka za pištolj za ispaljivanje raketa, optički ciljnik te 862 komada raznog streljiva.

"Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđen je i veći broj osoba koje nude na prodaju vatreno oružje i kojima su osumnjičeni prodali oružje pa su tako policijski službenici PU zagrebačke, krapinsko-zagorske i varaždinske, u koordinaciji s policijskim službenicima PNUSKOK-a temeljem naloga proveli još nekoliko pretraga, kod više osoba, te je pronađeno još oružja i to: jedna puška s optikom i prigušivačem, dva pištolja, plinski pištolj, oko 300 grama plastičnog eksploziva, tri pušćane cijevi, dvije bajonete, 600 komada streljiva raznih kalibara te manja količina marihuane", navodi policija.

Pročitajte i ovo Medicinska šprica Šteta oko 37.000 kuna Uhićen serijski pljačkaš: Bizarnim oružjem prijetio u poštama, pekarnicama...

Pročitajte i ovo Velika akcija uhićenja narkomafije i ubojica - 4 Akcija USKOK-a i policije VIDEO MUP objavio snimke uhićenja narkomafije i ubojica: Prokrijumčarili najmanje 609 kg kokaina, švercali oružje, naručili likvidaciju...

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenike prepratili pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru. Protiv osumnjičenih kupaca i preprodavača također će biti podnesena kaznena prijava nadležnim državnim odvjetništvima.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene