Tek nakon što se dogodila tragedija u kojoj je na pješačkom prijelazu u zagrebačkom Blatu poginula djevojčica, odlučeno je preventivno reagirati postavljanjem ležećih policajaca u Karlovačkoj ulici. Pedesetak metara od mjesta gdje je djevojčica poginula, postavljen je na cestu i znak upozorenja na pješački prijelaz.

Galerija


Karlovačka ulica u zagrebačkom naselju Blato dobila je nove ležeće policajce prije pješačkog prijelaza na raskrižju s Pogačićevom ulicom. No, postavljeni su tek nakon što se u četvrtak navečer na istom pješačkom prijelazu dogodila prometna nesreća u kojoj je vozač pod utjecajem alkohola naletio na djevojčicu, koja je poginula na mjestu nesreće.

Vezani članci Photoshop bitka - 5 Cura u bikiniju postala hit na društvenim mrežama, ali iz posve neočekivanog razloga Milan Kujunždić u dubrovačkoj bolnici (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) - 4 Kujundžić: "Pokrenuo sam proceduru za ubrzanje izgradnje Nacionalne dječje bolnice"

Shrvani otac djevojčice rekao nam je kako je vozač dojurio bez kočenja.

Pogledajte što je Grad odgovorio na nedavnu molbu mještana Blata da se na Karlovačku cestu postave ležeći policajci

Nakon prometne nesreće u Karlovačkoj ulici u Zagrebu i prije nego što su postavljeni ležeći policajci prije pješačkog prijelaza te znakovi upozorenja na isti, stanovnici Blata prozvali su prometne stručnjake zbog ukidanja prometnih uspornika na toj cesti.

Mjesni odbor Blato oglasio se ranije na svom profilu na Facebooku o prometnoj nesreći koja se u četvrtak navečer dogodila u Zagrebu. Obratili su se Dinku Biliću, pročelniku Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, koji im je krajem travnja odgovorio na njihove zahtjeve da se na Karlovačku cestu postave uspornici prometa.

Bilić im je u svom odgovoru objasnio da se za postavljanje prometnih uspornika treba obratiti Vijeću Gradske četvrti Novi Zagreb-zapad, nakon čega Vijeće provodi anketu među stanovnicima kako bi ih se upoznalo ''s posljedicama postave predmetne opreme (pojava buke, vibracija, mogućnost oštećenja na fasadama objekata u neposrednoj blizini i sl.)''.

''Napominjemo i to da ovaj Ured zaprima sve više pritužbi građana stambenih objekata u čijoj su blizini instalirane umjetne izbočine zbog buke i vibracija koje one prouzrokuju. Većina je građana, u početku, suglasna s postavljanjem izbočina u svojoj ulici, ali po obavijesti da će se jedna od lokacija nalaziti u neposrednoj blizini njihova stambenog objekta najčešće odustaju i traže da se ne postavljaju'', stoji u Bilićevu odgovoru.

Nakon tragedije koja je potresla stanovnike Blata Mjesni odbor podsjetio je Bilića da kontinuirano traže adekvatno rješenje kako bi se ograničila brzina vožnje na Karlovačkoj ulici te apeliraju ''da se na predložene lokacije u naselju postave uspornici prometa''.