Otac djevojčice koja je u četvrtak smrtno stradala nakon što je na nju naletio alkoholizirani vozač, rekao je da je automobil dojurio bez kočenja.

Galerija


''Išli smo baciti smeće. Dojurio je bez kočenja, bez ičega, pod utjecajem alkohola. Što da kažem? Ostao sam bez kćeri'', rekao je za Dnevnik Nove TV otac stradale djevojčice.

S kćeri je, kao i inače, prelazio cestu na pješačkom prijelazu.

''Ostao sam bez djeteta. Ne bih volio da i drugi roditelji proživljavaju ovo što ja proživljavam. Ma neka netko nešto pokrene, neka nešto netko napravi, iako znam da i od toga ništa neće biti, ali evo... Možda ove moje riječi i moje suze potaknu nekoga da se digne malo s te svoje fotelje, da nešto napravi za sigurnost u prometu. Eto'', kazao je potreseni otac.

Podsjetimo, u četvrtak navečer u mjestu Blato 33-godišnjak je u upravljao automobilom marke BMW pod utjecajem alkohola od 0,34 promila. Zbog neprilagođene brzine nije uspio usporiti na pješačkom prijelazu i naletio je na djevojčicu koja je na mjestu stradala.

Policija apelira na sve vozače koji sudjeluju u prometu na cesti da svojom vožnjom i postupcima utječu, kako na svoj, tako i na život drugih sudionika u prometu.