Ministarstvo pravosuđa poslalo je na Pantovčak dokumentaciju vezanu za pomilovanje Huanita Luksetića, a u Uredu su potvrdili da su zaprimili izvješće.

Galerija


U Ured predsjednice Republike Hrvatske Ministarstvo pravosuđa uputilo je grupu od 71 zamolbe za pomilovanjem za koja je prikupljena sva relevantna dokumentacija i izrađena izvješća. Među njima je i dokumentacija za predmet povodom molbe za pomilovanje osuđenika Huanita Luksetića.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Pojavile se stare fotografije Kolinde Grabar-Kitarović: Ovako je izgledala prije 15 godina Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Predsjednica pomilovala osuđenika protiv kojega se vodi još jedan postupak za gospodarski kriminal

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković nije želio reći što je predložio. Na pitanje je li predložio pomilovanje ministar je rekao da će sve Predsjednica obrazložiti u svojoj odluci. Kad će to biti gotovo? ''Ovisno kada će Predsjednica donijeti odluku, već je najavila da je to tehnička stvar, pitanje je dana'', odgovorio je Bošnjaković.

S Pantovčaka su potvrdili da su zaprimili izvješće o pomilovanju.

Odluka Predsjednice Republike Hrvatske o pomilovanjima po molbama osuđenih osoba dostavit će se Ministarstvu pravosuđa. Temeljem Zakona o pomilovanju, Ministarstvo pravosuđa dužno je obavijestiti podnositelja molbe o Odluci Predsjednice Republike. Odluka Predsjednice Republike Hrvatske o pomilovanjima po molbama osuđenih osoba stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u „Narodnim novinama“.

Huanito Luksetić boluje od multiple skleroze, a marihuanu je uzgajao za ulje koje je konzumirao radi ublažavanja simptoma te teške kronične bolesti. Sutkinji je bila sporna količina od 15 kilograma, pa ga je odlučila poslati iza rešetaka i osuđen je na dvije godine bezuvjetnog zatvora.

Huanitov odvjetnik podnio je službenu molbu za pomilovanje, a Predsjednica je najavila da će ga pomilovati čim dođe dokumentacija.

 

Tragično preminuli pjevač Šaban Šaulić bit će pokopan s tri stvari bez kojih nije mogao zamisliti život