Ministarstvo pravosuđa poslalo je na Pantovčak dokumentaciju vezanu za pomilovanje Huanita Luksetića, a u Uredu su potvrdili da su zaprimili izvješće.

Galerija


U Ured predsjednice Republike Hrvatske Ministarstvo pravosuđa uputilo je grupu od 71 zamolbe za pomilovanjem za koja je prikupljena sva relevantna dokumentacija i izrađena izvješća. Među njima je i dokumentacija za predmet povodom molbe za pomilovanje osuđenika Huanita Luksetića.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović i Huanito Luksetić (Ilustracija: Ured predsjednice/Pixsell) Predsjednica pomilovala Huanita, ali pojavio se novi problem Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Oglasio se Huanito Luksetić: "Meni je svaki dan spašavanje života"

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković nije želio reći što je predložio. Na pitanje je li predložio pomilovanje ministar je rekao da će sve Predsjednica obrazložiti u svojoj odluci. Kad će to biti gotovo? ''Ovisno kada će Predsjednica donijeti odluku, već je najavila da je to tehnička stvar, pitanje je dana'', odgovorio je Bošnjaković.

S Pantovčaka su potvrdili da su zaprimili izvješće o pomilovanju.

Odluka Predsjednice Republike Hrvatske o pomilovanjima po molbama osuđenih osoba dostavit će se Ministarstvu pravosuđa. Temeljem Zakona o pomilovanju, Ministarstvo pravosuđa dužno je obavijestiti podnositelja molbe o Odluci Predsjednice Republike. Odluka Predsjednice Republike Hrvatske o pomilovanjima po molbama osuđenih osoba stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u „Narodnim novinama“.

Huanito Luksetić boluje od multiple skleroze, a marihuanu je uzgajao za ulje koje je konzumirao radi ublažavanja simptoma te teške kronične bolesti. Sutkinji je bila sporna količina od 15 kilograma, pa ga je odlučila poslati iza rešetaka i osuđen je na dvije godine bezuvjetnog zatvora.

Huanitov odvjetnik podnio je službenu molbu za pomilovanje, a Predsjednica je najavila da će ga pomilovati čim dođe dokumentacija.

 

Tragično preminuli pjevač Šaban Šaulić bit će pokopan s tri stvari bez kojih nije mogao zamisliti život