Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sin generala pošteđen kazne

Droga za osobnu uporabu po pravosuđu je u redu, a za liječenje od teške bolesti je kažnjivo djelo

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija David Kruljac neće u zatvor (Foto: Dnevnik.hr) - 1 David Kruljac neće u zatvor (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr David Kruljac neće u zatvor (Foto: Dnevnik.hr) - 2 David Kruljac neće u zatvor (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr David Kruljac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 David Kruljac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr David Kruljac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 David Kruljac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Apsurdi hrvatskog pravosuđa - dok jedni uz nagodbu izbjegnu zatvor zbog držanja marihuane, drugi - koji su je držali jer je koriste za liječenje - moraju u zatvor. Ovo su tek dva slučaja koja su otvorila brojne polemike, najprije oko sudske prakse, a zatim i oko povjerenja u domaće pravosuđe.

Sin umirovljenog generala Mladena Kruljca, David ipak neće biti osuđen na zatvorsku kaznu.
Nagodio se sa sudom, pa će zbog držanja oko 4 kilograma marihuane i 20-ak grama kokaina te pronađene gotovine, ići na rad za opće dobro.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) David Kruljac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Branko Šerić, odvjetnik Davida Kruljca objasnio je kakav je zakon po tom pitanju. "To je jedna uobičajena praksa u okviru zakona o kaznenom postupku. Da se može postići nagodba ukoliko postoji obostrani interes i okrivljenika i države" kaže Šerić.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) David Kruljac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Slučaj je pravomoćan, no ipak je Kruljac izbjegao zatvor. A na zatvor od dvije godine, prema još nepravomoćnoj presudi, čini se neće izbjeći Huanito Luksetić. Huanito boluje od multiple skleroze. A marihuanu je uzgajao za ulje, zbog zdravlja. Sutkinji je bila sporna količina od 15 kilograma - pa ga je odlučila poslati iza rešetaka.

Huanitova majka Zlata Luksetić objasnila je svoj odnos prema sinovom uzgajanju marihuane."Ona je izračunala koliko Hunaitu treba i ostalo se pretpostavlja da je namijenjeno prodaji. Dvije godine za pretpostavku, to molim vas naglasite" rekla je Luksetić.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) David Kruljac neće u zatvor (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

O ova dva slučaja pitali smo ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića no imao je vrlo brz i kratak odgovor. "Ne, ne, ne. Neću o tome, nisam ni vidio presudu, nisam ni vidio ništa, ne mogu komentirati" izjavio je Bošnjaković.

Za Huanitovu majku svaki je komentar nepotreban. "Nije bilo nikakvih dokaza, i sve je samo pretpostavka. A uostalom Huanito je bolestan, pa gdje je pravda?" rekla je Luksetić.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) David Kruljac neće u zatvor (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Odvjetnik Šerić nam je objasnio zašto misli da se ta dva slučaja ne mogu usporediti. "Nemamo dva ista čovjeka, nemamo dva ista otiska prsta, niti dva ista identična kaznena djela da bi se u svim slučajevima izricala ista kazna" kaže Šerić.

Kazna nije ista, ni djelo. Kao ni pravo i pravda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene