Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poljsko meso

Nakon otkrića inspekcije: Ministar zdravstva komentirao ima li opasnosti za one koji su pojeli zaraženo meso

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu informacije Sanitarne inspekcije da je prije službenog upozorenja u Hrvatskoj zaraženo poljsko mesu distribuirano u 57 ugostiteljskih objekata, ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da nema opasnosti za one koji su ga konzumirali s obzirom na to da se radi o mesu koje se prethodno mora termički obraditi.

"Ako je netko konzumirao takvo meso, koje se termički obrađuje, nema opasnosti. Ako se pojeo kebab u kojem je bila Escherichia coli i salmonela, opasnosti više nema nakon termičke obrade, no to ni u kom slučaju ne znači da ne trebamo bolje kontrolirati proizvode da nam se takve stvari ne događaju", rekao je Milan Kujundžić novinarima uoči sjednice Vlade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione''

Jutarnji list objavio je odgovor Sanitarne inspekcije Ministarstva zdravstva po kojem je kebab iz Slovenije, od zaraženog mesa iz Poljske, u kojemu su pronađene bakterije Escherichia coli i salmonela, distriburan u 57 ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, odnosno da se sporni proizvod određeno vrijeme slobodno nalazio na tržištu prije upozorenja preko sustava RASFF.

Sanitarna inspekcija provela je dosad nadzor u 26 ugostiteljskih objekata, među kojima je bilo 17 objekata s distribucijske liste, utvrđeno je kako je slovenski dobavljač obavijestio kupce o povlačenju proizvoda te su ga oni odmah povukli s tržišta. Također, inspekcija je dodatno provela uzorkovanje kebaba drugih serija, pa se čekaju rezultati tih analiza.

Kujundžić je ocijenio kako je Hrvatska u riziku od zaraženog mesa kao i druge zemlje Europske unije, ali ne postoje procjene koliko takvog mesa završi kod nas. (Hina)

Aktualno Predsjednica primila dokumentaciju za pomilovanje Huanita, evo koja je daljnja procedura Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Foto: DNEVNIK.hr +0 Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hrvatska Predsjednica primila dokumentaciju za pomilovanje Huanita, evo koja je daljnja procedura 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene