Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u srijedu kako povučeno meso iz Poljske nije iz sporne klaonice u kojoj se prerađuje meso bolesnih krava, već se radi o drugoj poljskoj klaonici, te je poručio da je za njega nadležna Sanitarna inspekcija.

Galerija Klaonica u Poljskoj (Screenshot: YouTube) Afera meso iz Poljske (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tomislav Tolušić (Foto: Dnevnik.hr) +0 Afera meso iz Poljske (Foto: Dnevnik.hr) - 5

"Zaraženog mesa nema iz one klaonice koja je bila sporna. Za povučeno meso nadležna je Sanitarna inspekcija, ali i mi primamo informacije iz sustava. To je meso iz druge klaonice u Poljskoj koje nije bilo dobro i povučeno je s tržišta", rekao je Tolušić novinarima pred Banskim dvorima.

Vezani članci Ilustracija Špijunski balon iznad Poljske: Nestao s radara, traži ga jedinica teritorijalne obrane Klaonica u Poljskoj (Screenshot: YouTube) Priznali su sve: Objavljen popis zemalja u koje su izvezene gotovo tri tone sumnjivog mesa iz Poljske

Ministarstvo poljoprivrede nije nadležno za meso koje se nalazi u restoranima, za to se treba obratiti Sanitarnoj inspekciji, odnosno Inspektoratu od 1. travnja, kada će "sve biti na jednom mjestu, a posao će se obavljati lakše i kvalitetnije", dodao je Tolušić.

Prema pisanju medija, 12 tona goveđeg kebaba koji je distrubuiran prema Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj povlači se s tržišta zbog sumnje na prisutnost bakterija Escherichie coli i salmonele.

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva potvrdila je da je sporni kekab, koji je u Hrvatsku došao preko slovenskog tržišta, za sada otkriven u tri ugostiteljska objekta u Hrvatskoj, no tvrdi da je to meso na vrijeme povučeno. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju