Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBILAZAK RADOVA

Ministar Beroš o slučaju 9-godišnjaka i petarde: Poslao važnu poruku svim roditeljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Vili Beroš posjetio je novoobnovljeni dio Klinike za dječje bolesti Zagreb.

U povodu obilaska radova obnove nakon potresa te novoobnovljenog dijela Klinike za dječje bolesti Zagreb održana je konferencija za medije, na kojoj su sudjelovali ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić te izvođači radova i projektanti.

Pročitajte i ovo Obnavlja se KB Merkur: Ilustracija - 1 Pronašli rješenje Ministar Beroš: "Riješit ćemo problem oko povećanja cijena pomagala"

Nakon izjava za medije uslijedio je obilazak građevinskih radova i novoobnovljenog dijela objekta Jovičić te netom obnovljenog OHBP-a u objektu Vodička.

Prvo je ravnatelj Goran Roić pozdravio sve okupljene te izrazio zadovoljstvo zbog obilaska radova obnove nakon potresa te novoobnovljenog dijela bolnice.

"Prvi i drugi potres ostavili su traga na tri objekta, a nalazimo se u objektu Jovičić. Dva kata su obnovljena, radovi su počeli 20. lipnja ove godine i gotovi su, do kraja siječnja bit će obnovljena i još dva kata.

"Obnavljali smo u fazama jer je naša misija bila da niti jedna medicinska djelatnost ne bude prekinuta i niti jedan hitan pacijent ne bude nezbrinut", rekao je ravnatelj te priznao da organizacija toga nije bio lagan posao, a progovorio je i o daljnjim planovima. 

"Moj zadatak kao ministra zdravstva jest biti s vama i uz vas. Ne mogu reći da sam bio sretan što sam bio u trenucima kada je bio potres ili poplava...  Ali sve loše stvari vi ste uspjeli pretvoriti u dobro", naglasio je ministar. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBNOVA NAKON POTRESA Beroš i Markotić obišli radove u Zaraznoj bolnici: "Do kraja proljeća obnovit će se prostor za radiologiju koja će biti vrhunski opremljena"

"Realizirali ste tri od 52 projekta u zdravstvenom sustavu, a u isto vrijeme uspjeli ste nastaviti raditi i svim pacijentima pružati zdravstvenu skrb te krenuti u proces obnove uništenih zgrada i hvala vam na tome", rekao je Beroš. 

"Nemam riječi kojima mogu zahvaliti na svemu što radite i baš vaša klinika bit će temelj za izgradnju nove Nacionalne suvremene dječje bolnice u Blatu", poručio je ministar. Naglasio je: "To je naš plan i vjerujem da ćemo nakon desetljeća odgovoriti na te izazove. Vjerujem da ćemo i u zdravstvenom sustavu u sljedećoj godini polučit plodove mukotrpnog rada", naglasio je Beroš. 

Pročitajte i ovo Vili Beroš RASPRAVA U SABORU Zdravstvena reforma već je propala? ''Pokušalo se zadovoljiti sve, a neće se zadovoljiti nikoga''

Osvrnuo se na slučaj u kojem su mještani morali sami opremiti ordinaciju.

"Molim vas samo da moj odgovor ne shvatite kao pokušaj moje eskulpacije. Znam da sam kao prvi čovjek sustava odgovoran za takve stvari, ali ne i jedini. Stoga to pitanje nedostataka liječnika i infrastrukture moramo rješavati zajedno s onima koji su po zakonu nositelji primarne zdravstvene zaštite, a to su županije", rekao je te dodao da ne bježi od svoje odgovornosti, ali će zatražiti očitovanje od zadarskog Doma zdravlja o stanju infrastrukture.

Osvrnuo se i na slučaj devetogodišnjaka kojem je petarda raznijela ruku prije dva dana.

"Upotreba pirotehničkih sredstva je opasna i u pojedinim slučajevima može polučiti teške tjelesne ozljede, pa i doživotnu invalidnost. Iz godine u godinu upozoravamo o tome, senzibiliziramo javnost na opasnost tih aktivnosti i apeliram na sve roditelje za taj problem. Vidimo u ovom slučaju devetogodišnjaka što se može dogoditi i neka to bude pouka svima nama, a pogotovo je korištenje ovakvih sredstava u dječjoj dobi vrlo opasno", rekao je.

Osvrnuo se i na to što čeka zdravstvo sljedeće godine: "Ubrzo će zaživjeti izmjene zakona i one su određeni okvir što želimo promijeniti u zdravstvu. Jedna od prvih stvari je jačanje preventive. Početkom veljače sjest ćemo sa strukom, predložiti novi koncept prema dobi i spolu, krenut ćemo sa svim građanima starijima od 45 godina i na njihovim preventivnim pregledima poraditi na ranom otkrivanju bolesti", poručio je Beroš.

Liječnik Zoran Barčot rekao je da su prošle subote imali dijete od tri i pol godine koje je bilo kolateralna žrtva jer je stariji dječak pred njim bacio petardu. Zadobilo je opekline na licu, ali sada je dobro.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene