Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao na prekid blokade

Milanović poručio mljekarima: Gradove se ne smije blokirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezadovoljni mljekari pobunili su se protiv sinoćnje policijske akcije, a premijer Milanović ih je pozvao na prekid blokade.

Premijer Milanović danas je izjavio kako u prosvjedima mljekara ne vidi ništa protudržavno i manipulativno, te kako nijedna stranka ne stoji iza njih, 'njima nitko ne manipulira, takvo mišljenje bilo bi podcjenjujuće'.

Pročitajte i ovo Mljekari traže niže poreze - 2 Skuplji proizvodi Cijene rastu, a domaća proizvodnja iz godine u godinu - pada: "Krave smo lani prodali u Hercegovinu" Ilustracija ZAŠTITA MALIH PROIZVOĐAČA Poskupljuje namirnica koju većina koristi: "Najjeftinija voda skuplja je od našeg proizvoda"

>> Interventna policija ispred Dukata privela mljekare i uklonila traktore

'Jučer je policija intervenirala jer, bez ikakve srdžbe, gradove se ne smije blokirati', rekao je Milanović i pozvao mljekare na prekid blokade prometnica.

'Mnogi građani imaju samo cipele, nemaju traktore, pa ne blokiraju ulice, a možda imaju razlog za takvo što', dodao je premijer Milanović.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je kako je policija noćas imala pravo privođenjima reagirati na seljake koji su, prosvjedujući zbog ponuđene cijene mlijeka, traktorima blokirali Slavonsku aveniju u Zagrebu, budući da su seljaci, rekao je, pružali otpor uklanjanju blokade.

'Prije svega radilo se o uklanjanju blokade. Prema tome, stvaranje atmosfere straha u smislu da se privode prosvjednici je netočna. Uklanjaju se traktori koji blokiraju normalni život građana', poručio je Ostojić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene