Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MUP objavio snimku uhićenja

Policija objavila snimke uhićenja mljekara! Nosili ih na rukama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su sinoć privedeni, mljekari su jutros pušteni. MUP je u međuvremenu objavio snimku uhićenja.

Ljutiti, odlučili su prekinuti svaku komunikaciju s ministrom Tihomirom Jakovinom. Rezolutno traže njegovu ostavku i inzistiraju na razgovoru s premijerom.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Buzina Policija potvrdila Teška nesreća na rubu grada: U sudaru dvaju automobila ozlijeđeno više osoba Kaos u Meksiku - 4 Policija bacila suzavac Drama u Meksiku: Kamionetom razbili vrata predsjedničke palače

Incidenata nije bilo, a jutros su pušteni svi prosvjednici osim jednog koji je bio pod utjecajem alkohola, kažu u policiji i napominju da će prosvjednici dobiti prekršajne prijave te prijave za narušavanje javnog reda i mira.

 Nakon što su pušteni, mljekari su rekli da im nije jasno zašto su bili privedeni. Na pregovore u 13 sati u Ministarstvo poljoprivrede mljekari prosvjednici ne idu. 'Ministar Jakovina je korumpirani lažljivac, obmanjivač i ne zna raditi svoj posao', rekli su ljutiti mljekari za ministra poljoprivrede.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je novinarima da su privođenja bila nužna jer su seljaci pružali otpor deblokadi.

Milanović poziva mljekare na pregovore, blokade neće dopustiti

Vlada poziva predstavnike mljekara na nastavak pregovora o utvrđivanju cijene mlijeka i apelira na njih da dosadašnje blokade prometnica budu iznimka jer daljnje blokade neće dopustiti, poručio je premijer Zoran Milanović s današnje sjednice Vlade.

'Apeliram na predstavnike mljekara da ne razgovaramo u atmosferi pritiska. Blokade može napraviti svatko, ima u Hrvatskoj puno ljudi koji nemaju traktore nego samo cipele, a cipelama ne mogu blokirati cestu iako bi možda imali razloga da to naprave', rekao je Milanović.

Nećemo dopustiti blokadu gradova i čitavih regija, bez srdžbe i žuči provodit ćemo zakon i osigurati funkcioniranje države, istaknuo je Milanović dodavši kako je zbog toga noćas policija intervenirala u Zagrebu, a on vjeruje da je to učinila 'na civiliziran način, kako to rade policije u civiliziranim zemljama'.

Premijer je ustvrdio da Vlada u prosvjedima mljekara 'ne vidi ništa protudržavno', niti vjeruje da prosvjednicima bilo tko manipulira, već je do prosvjeda došlo jer su dovedeni u tešku situaciju. 'Mljekari su nakon nekoliko godina poticaja i raznih stimulacija koje nisu bile dugoročno promišljene dovedeni u tešku poziciju, no moramo znati gdje je kraj takve politike i koliko država može i smije pomagati određene djelatnosti', rekako je premijer.

Država u ovom slučaju može biti samo posrednik, ona pomaže s 50 lipa po litri mlijeka, a više od toga ne može jer tih novaca nema. Naravno da nam je u interesu opstanak mljekarske industrije, a novaca za poticaje poljoprivredi bit će ako Vlada uspije pokrenuti investicije', zaključio je Milanović.

Sinoć privedeno 29 mljekara

Podsjetimo, Slavonska avenija kod Čavićeve, koju su jučer poslijepodne u oba smjera blokirali mljekari koji su prosvjedovali pred Dukatom, noćas je ponovno otvorena za promet oko 1:40 sati, doznaje se u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Policija je od seljaka zatražila da uklone traktore, a oni su ih uklonili u jednu traku, odnosno vratili su ih na pozicije na kojima su bili svih ovih dana prosvjeda. Do problema je došlo kada je policija tražila da potpuno uklone traktore iz Slavonske što su seljaci odbili. Nakon toga je policija privela nekoliko mljekara koji se nisu odupirali, a traktori su ostali na starim pozicijama u jednoj traci.

Policija je izvijestila da su tijekom noći s prometnice maknuti traktori koji su blokirali promet te su u policijsku postaju privedeni mljekari koji su prosvjedovali pred Dukatom. Tijekom privođenja prosvjednika nije bilo incidenata i sve je proteklo mirno. U policiji nisu željeli iznijeti podatke koliko je osoba privedeno napomenuvši kako će javnost o tome biti izvještena tijekom jutra.

Predsjednik Hrvatskog saveza udruge proizvođača mlijeka Mladen Pavličević nakon ovog privođenja reporteru Dnevnika Nove TV je rekao kako se 'osjećaju izigranima'.

Sastanak Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka nastavit će se

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene