Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njegova smrt razotkrila kaos

HND organizira komemoraciju za prerano preminulog novinara Vladimira Matijanića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo organizira komemoraciju za prerano preminulog novinara Vladimira Matijanića. Komemoracija će se održati u četvrtak u splitskom HNK-u.

Hrvatsko novinarsko društvo organizira komemoraciju za prerano preminulog kolegu Vladimira Matijanića. Komemoracija će održati u četvrtak, 11. kolovoza 2022. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, s početkom u 17:30 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispekcija dala svoje mišljenje Beroš o slučaju smrti Matijanića: "Pronađene su određene nepravilnosti i upućene nadležnim institucijama" Slika nije dostupna nije bilo propusta HND traži smjenu Beroša: "Matijanić je od ovog sustava ubijen dvaput"

Od jednog od najboljih novinara koji je ostavio veliki trag ne samo na novinarskoj, nego i društvenoj sceni u Hrvatskoj, govorima će oprostiti Hrvoje Zovko, Neven Barković, Viktor Ivančić, Dragan Markovina, Drago Bojić i Boris Dežulović.

Vladimir Matijanić preminuo je u 51. godini života. Novinarsku karijeru započeo je u Slobodnoj Dalmaciji, potom nastavio u tjedniku Feral Tribune, pa ponovo u Slobodnoj Dalmaciji, a zadnjih godina radio je na portalu Index.

Matijanić je ove godine bio i dobitnik HND-ove nagrade Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo. Posljednji ispraćaj Vladimira Matijanića bit će u četvrtak u 15 sati na groblju Lovrinac u Splitu.

Njegova smrt razotkrila kaos u hrvatskom zdravstvu

Smrt novinara Vladimira Matijanića razotkrila je pravi kaos i međuljudske odnose koji vladaju u splitskom KBC-u.

Povodom smrti novinara Vladimira Matijanića, odnosno neuspješnih pokušaja da u teškom zdravstvenom stanju dobije potrebnu zdravstvenu skrb, pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter upozorila je da se Hrvatska snažno obvezala svakome jamčiti pravo na zdravstvenu zaštitu u skladu sa zakonom – Ustavom, međunarodnim dokumentima koje je prenijela u svoj pravni sustav i nizom nacionalnih zakona.

O njegovoj smrti oglasilo se i Ministarstvo zdravstva koje navodi kako zdravstveni sustav treba biti na usluzi svakom pacijentu.

Objavljene su i uznemirujuće snimke razgovora preminulog novinara Vladimira Matijanića s dežurnim liječnicima.

Nakon Matijanićeve smrti, njegova životna partnerica Andrea Topić opisala je na Facebooku kako su dan prije njegove smrti i na dan smrti najmanje deset puta zvali bolnicu. Istaknula je kako ga Hitna pomoć nije htjela hospitalizirati.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene