Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BEROŠ ŠALJE ISTRAŽITELJE

Reporterka Dnevnika Nove TV iz Splita o slučaju novinara Matijanića: "Iz obitelji stižu određene informacije..."

Smrt novinara Vladimira Matijanića razotkrila je pravi kaos i međuljudske odnose koji vladaju u splitskom KBC-u. I dok ministarstvo šalje svoje istražitelje, splitski liječnici međusobno se optužuju tko je kriv za smrt poznatog novinara. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Kao bomba je odjeknula izjava splitskog patologa dr. Antonija Alujevića kako je obdukcija obavljena blago rečeno nestručno. Reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić kazala je da je danas razgovarala s Alujevićem: "On je sudski medicinar i ističe kako je bilo propusta i da je trebalo napraviti posve drugačije. Ističe da je ta smrt od početka u javnosti isticana kao problematična, i kao takva, nakon kaznenih prijava koje su podignute trebalo je pričekati nalog državnog odvjetnika i da je svakako obdukciju trebao obaviti sudski medicinar, specijalist sudske medicine, a ne obični patolog."

Pročitajte i ovo Vladimir Matijanić Vladimir Matijanić DORH donio odluku o smrti Vladimira Matijanića, ali prvo će je doznati obitelj Vili Beroš Godišnjica smrti Vili Beroš reagirao na izjave novinarskog društva: "Koriste Vladimira Matijanića za političke obračune"

Dodala je da se iz splitskog KBC-a oglasio Šimun Anđelinović, predstojnik klinike za patologiju, koji je rekao da je sve napravljeno po pravilima struke. Istaknuo je da je obdukciju obavila koleegica specijalistica patologije te da je ona odlučila kako treba. 

Naveo je i da su izuzeta tkiva koja će biti poslana na analizu u Institut "Ivan Vučetić", nakon čega će se znati više o uzrocima smrti.

A u rat priopćenjima uključio se danas i ministar Vili Beroš, koji je u splitsku bolnicu poslao unutarnju kontrolu. "Ovdje stiže svojevrsna inspekcija, oni će dobro provjeriti tko je trebao odlučiti o hospitalizaciji Vladimira Matijanića, je li tu bilo propusta, je li hitna pomoć koja je jednom došla i nije ga dovela u bolnicu to propustila, i svi oni liječnici s kojima su se oni više puta tijekom tog dana čuli, je li tu zaista bilo propusta.

Međutim, ovdje ne samo da će se morati analizirati taj prvi dio, nego i očito je li bilo propusta u samoj obdukciji", rekla je reporterka Preljvukić.

Istaknula je da kolege novinari koji žale za Vladom Matijanićem pitaju se kada će biti nakon svega ovoga i sama sahrana.

"Iz obitelji stižu određene informacije da bi sahrana mogla biti u četvrtak u Splitu, isto kao i posljednja riječ za Vladu, čini se u HNK-u Split", kazala je Preljvukić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene