Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jačanje zeleno-lijeve opcije

Uoči superizborne 2024. godine: Klub zastupnika Zeleno-lijevog bloka mijenja ime u Klub zastupnika Možemo!

Sabor - 2
Sabor - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Iz dosadašnjeg Kluba zastupnika Zeleno-lijevog bloka izvijestili su u ponedjeljak da jednoglasnom odlukom članova mijenjaju naziv u Klub zastupnika Možemo!, što je, kažu, još jedan korak u sklopu jačanja i povezivanja zeleno-lijeve političke opcije uoči superizborne 2024.

Saborski Klub zastupnika Zeleno-lijevog bloka (Možemo!, Nova ljevica, nezavisni zastupnik Bojan Glavašević) jednoglasnom odlukom članova mijenja naziv u Klub zastupnika Možemo!, izvijestili su iz tog Kluba.

Nakon odluke o ulasku u proces spajanju stranaka Možemo!, Zagreb je naš i Nova ljevica, pojašnjavaju, promjena naziva Kluba još je jedan korak u sklopu strateškog jačanja stranke te jačanja i povezivanja zeleno-lijeve političke opcije, u pripremi za superizbornu 2024. godinu. Proces spajanja te tri stranke u stranku Možemo! počeo je sredinom prosinca prošle godine.

Inače, na inicijativu tog Kluba i Kluba SDP-a najavili su da će se u utorak održati sastanak svih zastupničkih klubova u Sabora na temu postupka donošenja izmjena Zakona o izborima zastupnika i Zakona o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor.

Pročitajte i ovo Možemo! Pripreme za "superizbornu" godinu Možemo! za koordinatore stranke izabrao Benčić i Tomaševića: "Pitanje je kada ćemo preuzeti vlast nad cijelom zemljom"

Na sastanak su pozvani svi klubovi zastupnika, i iz vladajućih i iz oporbenih redova. Pozvan je i HDZ, no, svoj dolazak nisu potvrdili do roka u 16 sati.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić, saborska zastupnica Za Dnevnik Nove TV Sandra Benčić otkrila hoće li biti kandidatkinja za premijerku i najavila: ''Imat ćemo svojeg kandidata za Pantovčak''

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, izjavio je, pak, popodne nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a da ne zna za tu inicijativu ali da se neće odazvati, jer se HDZ nema što odazivati oporbi.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene