Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV doznaje

Policija riješila užas u Hlevnici: Pronašli ženu koja je bacila mrtvu bebu, poznato i koliku bi kaznu mogla dobiti

Aktualno Galerija Hlevnica: Stravičan zločin - 4 Hlevnica: Stravičan zločin - 4 Foto: DNEVNIK.hr Misterij bebe iz Hlevnice - 2 Misterij bebe iz Hlevnice - 2 Foto: DNEVNIK.hr Misterij bebe iz Hlevnice - 1 Misterij bebe iz Hlevnice - 1 Foto: DNEVNIK.hr Užas u Hlevnici: Ilustracija - 3 Užas u Hlevnici: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +8 Užas u Hlevnici: Ilustracija - 2 Galerija 1/13 >>
Početkom ove godine pronađena je mrtva beba u mjestu Hlevnica u Zagorju, a kako doznaje Dnevnik Nove TV, pronađena je žena koja je bacila novorođenče.

Krapinsko-zagorska policija rasplela je detalje užasa u selu Hlevnica. Krajem siječnja mještani su pronašli mrtvu bebu odbačenu uz cestu u snijegu.

Kriminalistička istraga policiju je odvela na vrata žene s područja Krapinsko-zagorske županije, otkriva reporter Nove TV Domagoj Mikić.



Jedna od najtežih istraga

Kako je izvijestio Mikić, policiji je ovo bila jedna od najtežih istraga u posljednje vrijeme.

"Obavljeno je više od stotinu obavijesnih razgovora s mještanima u okolnim selima, više desetaka razgovora s obiteljskim liječnicima, kontaktirane su i kolege iz Slovenije jer se u jednom trenu posumnjalo da je mrtvu bebu netko donio otamo i ostavio ga na snijegu tik uz cestu", rekao je.

Istraga je ipak dovela do 28-godišnjakinje iz obližnjeg sela. S njom je obavljen i razgovor u sjedištu krim policije PU krapinsko-zagorske. Tereti je se za kazneno djelo Povreda mira pokojnika. Protiv nje podnesena je kaznena prijava.

Policija zbog zaštite i dobrobiti obitelji ne iznosi više detalja provedenih izvida i krim istrage.

Ako joj se dokaže krivica, prema Kaznenom zakonu, 28-godišnjakinji prijeti do dvije godine zatvora.

Početkom godine pronađeno tijelo novorođenčeta

Podsjećamo, početkom godine tijelo novorođenčeta pronađeno je u Hlevnici na području općine Đurmanec u Zagorju. U blizini je pronađena i dječja deka.

Pročitajte i ovo Misterij bebe iz Hlevnice - 1 I dalje nema odgovora Misterij mrtve bebe pronađene uz granicu: "Mene još sad jeza prolazi." Kriminalist otkriva što je ključno za istragu

  Pročitajte i ovo Misterij mrtve bebe - 4 Užas u Zagorju Misterij mrtve bebe sve je veći, čekaju se rezultati obdukcije. Stručnjakinja: "Može biti depresivna epizoda s kojom se majka teško nosi"

Nakon što je tijelo odneseno na obdukciju, policija se raspitivala o trudnicama koje su možda uočene u mjestu te je također napravljena provjera na tom području kako bi se utvrdilo koje su žene imale kontroliranu trudnoću.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić TIJELO BEBE U SNIJEGU Novi detalji užasa u Zagorju: "U blizini je pronađena dječja deka"

"Novorođenče je bilo položeno na snijegu. Tražili su se tragovi koji bi mogli dati neke odgovore - je li možda netko donio bebu iz smjera šume ili je dovezena automobilom. Mještani su u šoku, ne pamte ovakvu tragediju", izvijestio je krajem siječnja o cijelom stravičnom slučaju reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene