Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Puskupljivanje tek počinje

Od ponedjeljka pripremite više novca za cestarinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cestarine na hrvatskim autocestama će se od ponedjeljka naplaćivati po skupljem cjeniku. Još veće cijene dogovorene su sa Svjetskom bankom koja će kreditirati restrukturiranje domaćeg cestarskog sektora.

Sume na ekranima naplatnih kućica od ponedjeljka će biti povećane za pet posto. Poskupjeti neće samo ceste pod privatnom koncesijom Zagreb - Macelj i Istarski ipsilon koje su već dosta skuplje. Ni državna cesta Rijeka-Zagreb, koja je već skuplja, neće poskupjeti.

Pročitajte i ovo Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!'' Oleg Butković Na Facebooku Milanović dolazi u Opatiju, Butković ga pozvao u goste: "Možeš mi u četiri oka reći odgovore, dočekat će te i kravica..."

Poskupjet će zato sve ostale državne autoceste i to za sve kategorije automobila. Za osobni automobil od Splita do Zagreba bilo je 174 kune, a poskupjet će 7 kuna. Za autobus od Splita do Zagreba bilo je 399 kuna, a po novom je skuplje za 17 kuna.

Za ovo već zna vlasnik autoprijevozničke tvrtke iz Splita Krešimir Glavina. "Mjesečno platimo 100 tisuća kuna, ovo nam je još pet tisuća", rekao je. Dodao je kako zbog velike konkurencije ne može poskupljivati karte niti rezati plaće vozačima te ističe da su autoceste zbog cestarine zimi ionako prazne.

Ministar Oleg Butković je za sezonu najavio poskupljenje od 10 posto koje se neće odnositi kamione i autobuse, a kako se odustalo od monetizacije, većim cijenama vraćat će se i krediti koji stižu na naplatu.

Strani vozači kažu kako su u Francuskoj cestarine i skuplje. U Njemačkoj i Kanadi se cestarine ne plaćaju. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene