Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerovi uspjesi

Kad će Vladine mjere i koliko je ministara ''odletjelo'' iz Vlade? ''Nije loše govoriti istinu u cijelosti''

Aktualno Galerija Spojen most iznad Cetine - 14 Spojen most iznad Cetine - 14 Foto: Tom Dubravec / CROPIX Spojen most iznad Cetine - 15 Spojen most iznad Cetine - 15 Foto: Tom Dubravec / CROPIX Spojen most iznad Cetine - 13 Spojen most iznad Cetine - 13 Foto: Tom Dubravec / CROPIX Spojen most iznad Cetine - 12 Spojen most iznad Cetine - 12 Foto: Tom Dubravec / CROPIX +13 Spojen most iznad Cetine - 11 Galerija 1/18 >>
Cilj je raditi u interesu građana i gospodarstva, poručio je premijer Andrej Plenković u izjavi za medije nakon spajanja mosta Cetina u Omišu te opetovao da će Vlada novi paket mjera pomoći predstaviti idući tjedan.

''Dvije su ključne točke – jedna je da u svakom trenutku imamo sigurnost opskrbe energentima, što se u 2022. godini i dogodilo, nikad nije koji trenutak negdje falilo plavog dizela, ako jest onda se u istom danu rješavalo. Drugi element je priuštiva cijena - taj snažan element subvencioniranja cijena plina i struje bio je ključan da smo kroz jesen i zimu prošli tako da cijena energenata nije utjecala na standard građana i njihov kućni proračun'', istaknuo je premijer Andrej Plenković odgovarajući na novinarska pitanja o novom paketu mjera kojima Vlada planira pomoći građanima i gospodarstvu.

''Danas je na Vladi priprema tog paketa, a to je da produljujemo nižu stopu PDV-a i za plin, pelete, i za ogrjev. Sve što smo činili, produžit ćemo za još godinu dana. Isto tako idemo sa zakonima o doprinosima koji će doprinijeti umirovljenicima. Naši umirovljenici bit će zadovoljni s novim paketom koji ćemo predstaviti na Gospodarsko-socijalnom vijeću (GSV)'', kazao je Plenković nakon spajanja mosta Cetina u Omišu.

Upitan hoće li subvencije za plin i struju ovisiti o imovinskom cenzusu, premijer je odvratio da ''trenutno nema registra o imovinskom cenzusu koji bi bio pouzdan i na kojeg bi se mogli osloniti''.

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade Relikt iz 2009. Sjednica Vlade: PDV-a na plin ostaje isti, Plenković najavio dobre vijesti za dio umirovljenika

Novinari su premijera pitali i za jednoga od njegovih bivših ministara, naime, počelo je suđenje Lovri Kuščeviću, a za što je Plenković kazao da nije ni znao, ali je opet pobrojao sve uspjehe svoje Vlade

''Mislim da je hrpa postignuća pozitivnih za Vladu toliko velika da nikakav trud bilo koga da na to baci neku sjenu na ono što smo mi učinili, u smislu ostvarenja koja smo planirali a koja strateški ostaju, od Pelješkog mosta preko Schengena do eura'', istaknuo je pa opetovao da je borba s korupcijom jedna od odlika mandata njegove Vlade.

Pročitajte i ovo Spojen most iznad Cetine - 13 A u Tugarama briga i tuga Spojen most iznad Cetine - Plenković: ''Mislim da je ovo sjajan dan!''

Pročitajte i ovo Zoran Milanović sukob dva brda Predsjednik Milanović objavio pismo koje je poslao Plenkoviću: "Mi to dugujemo građanima..."

Što se tiče Kuščevića, kazao je da se njega tereti za nešto iz 2009. ili 2010. dok je bio načelnik u Nerežišću. ''Nije on napravio ništa loše dok je bio ministar. Malo nijanse, nije loše govoriti istinu u cijelosti'', zaključio je Plenković.

 

 

 


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene