Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Momci ponad Cetine

VIDEO Butković: ''Predsjednik je sve rekao'' - Plenković: ''Evo, on će biti ministar 100 godina''

Aktualno Galerija Oleg Butković, Andrej Plenković Oleg Butković, Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.HR Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: Tom Dubravec / CROPIX Spojen most iznad Cetine - 13 Spojen most iznad Cetine - 13 Foto: Tom Dubravec / CROPIX Spojen most iznad Cetine - 8 Spojen most iznad Cetine - 8 Foto: Tom Dubravec / CROPIX +0 Spojen most iznad Cetine - 6 Galerija 1/5 >>
Premijer Andrej Plenković nije mogao ni želio sakriti zadovoljstvo spajanjem mosta iznad Cetine, a dodatno ga je obradovao potpredsjednik Vlade i ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković.

Napokon je spojen most Cetina preko kanjona istoimene rijeke u Omišu, no njime će se, barem se tako očekuje, moći voziti tek od jeseni.

Most je dio je projekta izgradnje obilaznice Omiša, a riječ je o projektu čija bi realizacija trebala prometno rasteretiti gradsku jezgru Omiša i smanjiti gužve.

Na spajanju su bili i premijer Andrej Plenković te potpredsjednik Vlade i ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković.

Plenković je bio nadasve zadovoljan izvedenim, poručio je da je ovo sjajan dan te da je Omiš izgradnjom mosta Cetina dobio dodatnu vrijednost. "Ovaj projekt je prekrasan, on na neki način oplemenjuje vizuru kanala Cetine".

Oleg Butković, Andrej Plenković Spojen most iznad Cetine - 13 (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Usput je odgovarajući na novinarska pitanja tradicionalno opet podsjetio na sve što Vlada radi te zaključio: ''Ima dosta toga za nabrajati, trebalo bi dvi ure biti na presici''.

Novinari su potom za izjavu zamolili i Butkovića, na što je potpredsjednik Vlade kazao: ''Rekao je sve predsjednik''.

''Evo, on će biti ministar 100 godina'', zadovoljno je uz osmijeh i tapšajući ga po ramenu zaključio Plenković.

Pročitajte i ovo Spojen most iznad Cetine - 13 A u Tugarama briga i tuga Spojen most iznad Cetine - Plenković: ''Mislim da je ovo sjajan dan!''

Pročitajte i ovo Mario Jurić, novinar Nove TV Jednima radost, drugima briga San o omiškom čudu postat će java, ali neke od njega boli glava: S impresivnog mosta pred sam kraj radova javio se reporter Dnevnika Nove TV

Slično je zaključio nedavno i u slučaju ministra financija Marka Primorca.

''Teško je nakon vašeg iscrpnog izlaganja reći nešto novo, ali postoji nekoliko tehničkih detalja'', kazao je Primorac na jednoj od sjednica Vlade, a Plenković na to poručio: ''Vi ćete dugo biti ministar".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene