Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aktivist Dario Juričan na Facebooku je objavio poduži post pod nazivom "Ljubavno pismo Jeleni Pavičić Vukićević, Tvoj posljednji uzdah".


Sadržaj pisma posvećenog zamjenici gradonačelnika Zagreba Milana Bandića prenosimo u cijelosti. 

Vezani članci Jelena Pavičić Vukičević - 1 Ide Bandićevim stopama? Je li Pavičić Vukičević našim novcem platila oglas u medijima kako bi se pohvalila projektima u Zagrebu Jelena Pavičić Vukičević Prvi potezi Pavičić Vukičević: ''Točke koje povlačim su programskog karaktera. Mi se zapravo pripremamo dobiti izbore''

LJUBAVNO PISMO JELENI PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ

Tvoj posljednji uzdah

"Draga Jelena,

evo, pratim kako si na listi Milanove stranke BM365 dobila ravno 151 junački glas, a cijela ta vaša lista lista u prvoj izbornoj jedinici dobila je 1,05 posto glasova. Zeznuta su došla vremena i teško je pljesnivu, Uskočkim optužnicama opterećenu robu jednog ocvalog i ofucanog iluzionista ponovo prodati. Ja te, Jelena, razumijem. Vraški si se trudila začepiti sa svim svojim prstima rupe na tom brodu, odnosno luksuznoj jahti koja tone.

A naradila si se, moja Jelena, bome jesi. Još tamo 2000. kada je Rezač etiketa svim gradskim i županijskim podružnicama SDP-a poslao dopis da mu se članovi stranke osobno obrate ako imaju problem koji trebaju riješiti i kad je završio na ribanju kod šefa Ivice Račana, metak si popila ti, ili kako je tada objasnio Rezač etiketa u nastajanju: umjesto termina 'građani', eto, ta je tajnica gradskog SDP-a Jelena Pavičić zabunom napisala 'esdepeovci'.
Samo dvije godine kasnije, kad su te novinari pitali o bježanju Rezača od policije u pijanom stanju, rekla si kako je 'smiješna pomisao da bi gradonačelnik pobjegao s mjesta nesreće i da bi si to uopće dopustio'. Svaka čast, pošteno si odradila svoj posao, na tebe se zbilja svaka hulja može osloniti.

Vidiš Jelena, ja zapravo neizmjerno cijenim tu tvoj čmarastu odanost Rezaču, odanost koja se održala punih dvadeset godina.
Ali nije da te nije nagradio, gurao te ko pročelnicu, dogradonačelnicu, a i poneka skupa, fina cipelica s bezbrojnih putovanja po inozemstvu uvijek se našla u njegovu naramku za tebe, moja Jelena. Sva sreća da mu novac nije problem.

Mora da ti je jako teško palo kad su ga, nakon svog tog luksuza i kurčenja, 2014. strpali u bajbuk s čučavcem.

Odmah si organizirala prosvjed i ko lavica se borila protiv, kako si ga tada nazvala, 'političkog uhićenja'.

Kako si ti sebi točno objasnila točke Uskokove optužnice za zapošljavanja i putne naloge, kako si objasnila da je cijeli namještaj u Bužanovoj Fendi i kako si samoj sebi objasnila tri tajna stana kojima se koristio i kojima je raspolagao?

Kako si si objasnila optužnice suradnicima u procesima: Bundekfest, Cibona, Čistoća, Krašograd, GUP, Nadstrešnice, Pročistač, Robert Ljutić, Struja, Štandovi, Vrtić...?

Kako bih volio čuti tu tvoju moralnu kenjažu, o moja Jelena...

Pogotovo kada sam pročitao tvoj vrli doktorat: 'Kurikulumsko oblikovanje europskih vrijednosti u obveznom obrazovanju' u kojem se baviš u poglavljima 3.1.4.3. Moralnim razvojem pojedinca, 3.1.6. Vrijednosnim fenomenima u društvu ili da te citiram:
'Vrijednosti koje su obilježja osobnosti, karakterne crte, moralne osobine, obilježja koja se prepoznaju u ponašanju i djelovanju osobe. To su obilježja koja u kontekstu vrijednosti i moralnog odgoja prepoznajemo kao vrline (danas gotovo zaboravljena riječ u hrvatskom jeziku).'

Lajkam tvoju duboku misao da je vrlina gotovo zaboravljena riječ u hrvatskom jeziku. I to baš iz tvojih moralnih usta, moja Jelena.
Očekujem i tvoje memoare, predlažem da se zovu Moj posljednji uzdah i očekujem sve sočne priče o operacijama Kikaša, Kojića, Ljutića, Zdene... kako si se čupala s Lidijom Tomić za naklonost Rezača te naročito detalje kako su se radili razni dilovi s 'vođom oporbe' u gradskoj Skupštini, Zvanetom Brumnićem. Čovjek te još danas ima na speed dialu na mobitelu.

Datum lokalnih izbora 16. 5. 2021. jako je blizu, a tada će Rezač etiketa moći na jedan dulji službeni put u Remetinec, a od tebe očekujem - jer vrijeme otkucava, draga moja Jelena - da poljubiš moj prsten, kao novom gazdi Grada.

Ne boj se, takve moralne, iskusne i školovane kadrove kao što si ti znati ću cijeniti i upotrijebiti u sortirnici Knjižnica grada Zagreba.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira"  


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju