Jesu li Zagrepčani platili oglas u jednom mediju kako bi se Jelena Pavičić Vukičević pohvalila nizom infrastrukturnih ulaganja u Zagreb u posljednje četiri godine, i to netom prije lokalnih izbora?

Galerija


Na Praznik rada u jednom je mediju izašao sponzorirani članak s naslovom "Što se napravilo u Zagrebu u posljednje četiri godine? Donosimo popis najvažnijih projekata". Na kraju članka navodi se kako je sadržaj nastao u suradnji s Gradom Zagrebom, što sugerira da je plaćen novcem građana Zagreba. 

U članku su pobrojeni infrastrukturni projekti od 2017. godine, pa se tako spominje projekt rekonstrukcije rotora Remetinec, ali i žičara Sljeme, jedna od najskupljih žičara u Europi, koja još uvijek nije otvorena.

Puno je tu hvalospjeva, od povlačenja sredstava iz EU fondova, brojki o udjelu poduzetnika sa sjedištem u Zagrebu, pa do samohvale o žurnoj obnovi škola i vrtića oštećenih u potresu. 

Između ostaloga, navodi se i plan gradnje "novog Gradskog stadiona Maksimir na postojećoj lokaciji".

Puno je tu svega, osim objašnjenja zašto objava o infrastrukturnim ulaganjima u Zagreb ne ide regularnim kanalima, već preko oglasa, odnosno sponzoriranog članka.  

Pitanje jesu li građani Zagreba doista platiti objavu članka uputili smo Gradu Zagrebu, a odgovor ćemo objaviti po prispijeću.

Svojevremeno je bivši gradonačelnik Milan Bandić u dnevnim novinama novcem poreznih obveznika platio oglas pod nazivom "Istina je", nakon što su njegove izmjene GUP-a izazvale buru u javnosti. 

Priopćenje s tekstom iz oglasa iz Grada Zagreba poslali su tada svim redakcijama.

Bandić je više puta plaćenim oglasima tijekom svojih mandata objašnjavao svoju istinu, a je li se Jelena Pavičić Vukičević, Bandićeva dugogodišnja zamjenica, poslužila tzv. bandićevskim forama, doznat ćemo nakon odgovora Grada Zagreba.