Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stožer zatražio objavljivanje snimke

Josić: 'Zašto su policajci branili drugima da pomognu Pajičiću?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara zatražio je od policije da objavi snimku onoga što se točno dogodilo Vukovarcu Darku Pajičiću, koji je teško ozlijeđen u sukobu s policajcem nakon što je razbio dvojezičnu ploču na zgradi vukovarske policije.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara zatražio je da radi utvrđivanja potpune istine policija objavi snimku onoga što se točno dogodilo Vukovarcu Darku Pajičiću, koji je teško ozlijeđen u studenome u sukobu s policajcem nakon što je razbio dvojezičnu ploču na zgradi vukovarske policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru

Vukovarski Stožer očekuje raspisivanje referenduma

'Ako ministar unutarnjih poslova ne laže, zašto policajac nije pomogao unsrećenom civilu i zašto su policajci fizički branili drugima da mu pomognu? Ako ministar unutarnjih poslova ne laže, zašto su policajaci pokušali privesti prolaznike i na silu im oduzeti mobitele kojima su fotografirali?' - zapitao je predsjednik Stožera Tomislav Josić rekavši kako Stožer zahtijeva odgovor na ta pitanja.

Također je ustvrdio kako do danas, na brojne zahtjeve i upite iz Stožera, još nije objavljeno izvješće MUP-a o događaju u kojem je stradao Darko Pajičić, koji se nalazi na oporavku u bolnici.

'Imamo fotografije s mjesta događaja i svjedočenja osoba koje su se u tom trenutku tamo zatekle te zbog toga bile privedeni u policiju', naveo je Josić.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prikupljao potpise zastupnika

Na pitanje novinara, koliko je Darko Pajičić imao promila alkohola u krvi u trenutku kada je došao do policije s namjerom da razbije dvojezičnu ploču koja se nalazila na zgradi vukovarske policije, a što je i učinio, Josić je odgovorio protupitanjem: 'Zar je alkohol bitan?'. Utvrdio je da alkohol nije razlog Pajičićeva stradavanja.

U pisanom materijalu Stožera, podijeljenom novinarima, podsjeća se da je Stožer Pajičiću ponudio pravnu pomoć, učestalo se putem društvenih mreža obraćao javnosti, održao tri konferencije za novinare u svezi s tim slučajem. O tom je slučaju obavijestio i Odbor za nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora i zatražio žurno postupanje te zahtijeva da s postupkom koji je taj odbor pokrenuo bude upoznata najšira javnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene