Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prikupljali potpise

Stožer pred Saborom: Jedina smo zemlja koja nije osudila komunizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi stožera zastuonicima su ponudili da potpisom podrže inicijativu za izradu i objavljivanje devet registara kao pripremu lustracije.

Aktivisti Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u srijedu ujutro su pred Saborom zastupnicima ponudili da svojim potpisima podrže inicijativu za izradu i objavljivanje devet registara kao pripremu lustracije.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Predsjednik Stožera Tomislav Josić novinarima je ponovio da je Hrvatska jedina zemlja u kojoj komunizam nije osuđen, iako je potpisnica niza međunarodnih dokumenata kojima se osuđuju totalitarni režimi.

'Govorimo - da, mi to osuđujemo, ali nismo donijeli ni jedan akt koji to dokazuje', kazao je Josić.

Pozvao se na već objavljeni registar branitelja.

Stožer za obranu Vukovara traži objavu devet registara

'Ako se može objaviti registar branitelja u kojem točno stoji tko je bio, gdje je bio i koliko dugo, zašto se ne bi mogao objaviti popis onih koji su napadali ovu državu, onih koji su sudjelovali u pretvorbama, onih koji su radili za Udbu, neka bude sve javno i transparentno', kazao je Josić.

Dodao je i da je Stožer inicijativu poslao svim klubovima zastupnika, ali da im se dugo nitko nije očitovao, tek su danas primili poziv na razgovor iz dva kluba.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić novinarima je rekao i kako se nitko iz Hrvatskog sabora nije očitovao na referendumsku inicijativu o dvojezičnosti, a smatra i da bi u drugim zemljama referendum na inicijativu 680 tisuća građana bio raspisan u roku od najviše tri mjeseca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene