Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Nada se nemogućem

Orešković odbio odgovarati na pitanja novinara: 'Sve ću reći sutra u Saboru!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske Vlade Tihomir Orešković bio je vrlo kratak - i dalje se nada da će njegova Vlada opstati i da će Domoljubna koalicija i Most postići dogovor.

Predsjednik hrvatske Vlade Tihomir Orešković nepopravljivi je optimist i vjeruje da će njegova vlada opstati. A sve će, kaže, reći sutra u Saboru.  'Danas je Povjerenstvo o sprječavanju sukoba interesa odlučilo da je prvi potpredsjednik gospodin Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa u vezi arbitraže s MOL-om. Nakon toga, gospodinKaramarko je podnio ostavku na dužnost prvog potpredsjednika Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reporteri na terenu 'Nemojte biti šokirani ako vidite zastupnike koji se kunu da su za raspuštanje, a sutra se pridruže HDZ-u' Slika nije dostupna Tihomir Cipek 'Karamarko je politički potpuno izgorio'

'Pozivam sve sudionike u ovom procesu da pokažu maksimalnu odgovornost i strpljenje. Vjerujem da će članoivi Domoljubne koalivije i Mosta prevladati sve tenzije i vjerujem da će Vlada nakon stabilizacije nastaviti provoditi reforme koje smo započeli. Dozvolite mi da danas ne odgovaram na vaša pitanja. Na sva pitanja ću odgovarati sutra u Hrvatskom saboru', kazao je kratko premijer Orešković na konferenciji za medije.

Nakon Petrova i premijer Orešković misli da je moguće da se Domoljubna koalicija i MOST uspiju dogovoriti i da opstane ova vlada. Orešković se nada nemogućem jer je Karamarko već rekao da sutra kreće s opozivom Oreškovića. Sutra će biti iznimno zanimljivo u Saboru između Oreškovića s jedne strane i HDZ-a s druge', rekao je reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago.

Podsjećamo, u četvrtak je na dnevnom redu sjednice Hrvatskog Sabora zahtjev 42 zastupnika Domoljubne koalicije da se izglasa nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću.

Potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov izjavio je danas kako je njihov uvjet opstanak Vlade s premijerom Oreškovićem na čelu. U suprotnom ćemo na izbore, poručio je Petrov.  

Kako je za Novu TV potvrđeno iz Banskih dvora u petak, 17. lipnja održat će se sjednica Vlade. Dnevni red još nije sastavljen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene