Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zna se kako se trguje'

Dačić: Iza zaplijenjenog oružja u Rijeci ne stoji Srbija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Ivica Dačić odbacuje mogućnost da iza zaplijenjenog oružja u riječkoj luci stoji Srbija.

Predsjednik srbijanske vlade Ivica Dačić izjavio je u petak kako nema preciznih informacija o pošiljci raketa koje je u luci Rijeka zaplijenila hrvatska carina no odbacio je mogućnost da je riječ o trgovini iza koje stoji srbijanska država.

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov obavijen srpskom zastavom Nakon glasanja u UN-u FOTO Kakav prizor: Srpska Vlada zavila se u zastave, među njima i jedan Hrvat Auto u kamionu pokušao ga prošvercati FOTOGALERIJA Carinike šokiralo što su pronašli ispod cerade kamiona

>> Sumnjive deklaracije otkrile: U kontejnerima iz Srbije švercale se RAKETE!

>> Slobodan Tešić: Blage veze nemam ni sa kakvim raketama

Na upit novinara u Sarajevu gdje je boravio u službenom posjetu, Dačić je kazao kako se 'zna na koji se način službeno trguje oružjem i kakvi se postupci moraju provesti'.

Na konstataciju kako se vjerojatno radi o krijumčarenju te kako bi iza svega mogao stajati Slobodan Bato Tešić srbijanski je premijer odgovorio kako on nema takve informacije, no zauzima se za to da krivci odgovaraju.

'Ako je netko pomagao taj šverc, onda taj netko treba odgovarati', kazao je Dačić.

Hrvatski mediji su u četvrtak objavili da je u riječkoj luci zaplijenjeno nekoliko kontejnera koji su skrivali raketno naoružanje. Pretpostavlja se kako su rakete ruske proizvodnje do Rijeke stigle iz Srbije, a navodno su bile namijenjene Sudanu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene