Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika zaplijena u riječkoj luci

Sumnjive deklaracije otkrile: U kontejnerima iz Srbije švercale se RAKETE!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sumnjive deklaracije na nekoliko kontejnera na kraju su riječke carinike dovele do velikog 'ulova'. U njih između 4 i 10 pronađene su - rakete!

Sumnja se da iza šverca raketa stoji Slobodan Tešić, jedan od najvećih trgovaca oružjem u regiji i veliki financijer Srpske napredne stranke, piše Večernji list. Njega se u depešama s WikiLeaksa označava kao švercera oružjem za zemlje poput Libije, Jemena i Liberije, a prema Vijeću sigurnosti UN-a on je i glavni prekršitelj sankcija za izvoz oružja. Naime, nakon što je o svemu obaviještena carinska služba Srbije, utvrđeno je da se uz sporni teret spominje upravo njegovo ime.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

>> CIA tajno isporučuje oružje pobunjenicima u Siriji

Rakete u kontejnerima u riječkoj su luci otkrivene početkom ovog tjedna, a stručnjaci su utvrdili da se radi o raketama za višecijevne raketne bacače kalibra 122 mm. Otkrivene su i protuavionske rakete zrak-zrak u dijelovima, ali bez bojevih glava. One su, pokaza je istraga, prošvercane ranije. O svemu je obaviješten MORH, a krajnje odredište kontejnera bio je - Sudan!

Večernji piše da bi Slobodan Tešić bez znanja barem dijela državnog sustava Srbije teško uspio prebaciti kontejnere iz Srbije do Rijeke. A tu bi mogli početi problemi za službeni Beograd. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene