Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Pala'' četvorica

Policija i Maša razbili lanac dilera droge: Zaplijenjeno više od 22 kilograma marihuane i kokain vrijedan čak tri milijuna kuna

Zapljena droge istarske policije (Foto: PU istarska) - 2
Zapljena droge istarske policije (Foto: PU istarska) - 2 PU istarska
Aktualno Galerija Zapljena droge istarske policije (Foto: PU istarska) - 1 Zapljena droge istarske policije (Foto: PU istarska) - 1 Foto: PU istarska Zapljena droge istarske policije (Foto: PU istarska) - 2 Zapljena droge istarske policije (Foto: PU istarska) - 2 Foto: PU istarska Zapljena droge istarske policije (Foto: PU istarska) - 3 Zapljena droge istarske policije (Foto: PU istarska) - 3 Foto: PU istarska Zapljena droge istarske policije (Foto: PU istarska) - 6 Zapljena droge istarske policije (Foto: PU istarska) - 6 Foto: PU istarska +3 Zapljena droge istarske policije (Foto: PU istarska) - 5 Galerija 1/8 >>
Istarska policija održala je u nedjelju konferenciju za novinare na kojoj su predstavili rezultate višemjesečne istrage zlouporabe droge. Uhićene su četiri osobe.

Služba organiziranog kriminaliteta PU istarske završila je višemjesečno kriminalističko istraživanje zlouporabe droge. Na konferenciji za medije u nedjelju su načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Matika i voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Valter Gržeta predstavili rezultate ove policijske akcije.

Četvorica muškaraca s područja Zagreba uhićena su zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Osumnjičeni su u nedjelju u prijepodnevnim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Pas reagirao na drogu u prtljažniku

Naime, u petak su policijski službenici zaustavili na autocesti A1 automobil marke Audi, zagrebačke registarske oznake u kojem su se nalazili 31-godišnjak, 27-godišnjak i 25-godišnjak. Uz pomoć službenog psa za detekciju droge, Maše, u prtljažniku tada pronađena torba u kojoj se nalazilo ukupno 8 kilograma marihuane.

 

Trojica muškaraca odmah su uhićena, a tijekom dana je na području Zagreba uhićen i još jedan 31-godišnjak zbog sumnje da je također sudjelovao u počinjenju kaznenog djela.

Droga zapIijenjena u Istri

Prilikom pretrage osoba, vozila, domova i drugih prostorija, pronađeno je još oko 2 kilograma kokaina, nešto više od 2 kilograma marihuane, više od 4 kilograma materije koja se koristi kao dodatak u povećanju mase te 330.000 kuna.

Ova je akcija dio opsežnog kriminalističkog istraživanja koje se provodilo od travnja ove godine. Ranije je policija oduzela su još 12 kilograma marihuane, tako da je sveukupno zaplijenjeno preko 22 kilograma marihuane, više od 2 kilograma kokaina i 4 kilograma punila za povećanje mase droge.

''Riječ je o kokainu visoke čistoće, a cijena koju bi postigla ova količina droge na ilegalnom tržištu, u manjim pakiranjima za konzumente, kreće se oko 3 milijuna kuna'' rekao je voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Valter Gržeta. Istaknuo je da je za uspješan rad policije svakako zaslužna i suradnja s građanima.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kod Šibenika pao diler Veliki uspjeh policijskog psa Aria: Nanjušila više od kilograma heroina i manje količine kokaina i marihuane

Pročitajte i ovo Zaplijenjeno oružje, ilustracija (Foto: MUP) zaplijenili drogu i oružje Uhićeno osam osoba: Policija spriječila postavljanje dviju eksplozivnih naprava u Varaždinu

Ovo je kriminalističko istraživanje provedeno u suradnji s djelatnicima Uprave kriminalističke policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice te djelatnicima PU zagrebačke.

Načelnik Matika podsjetio je ovom prilikom i na druge značajnije zapljene droge, kao što je zapljena kilograma heroina u siječnju i 53 kilograma marihuana u travnju. Napomenuo je da će istarska policija nastaviti rad na suzbijanju zlouporabe droga i u narednom razdoblju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene