Zapljena u policijskoj akciji (Foto: PU varaždinska)
Zapljena u policijskoj akciji (Foto: PU varaždinska) Foto: PU varaždinska

Varaždinska policija u petak je izvijestila da je spriječila izradu i postavljanje dviju eksplozivnih naprava tijekom kriminalističkog istraživanja u kojem je osam osoba uhićeno zbog zlouporabe droga, nedozvoljenog držanja oružja i drugih kaznenih djela.


"Ono što je najbitnije u ovom kriminalističkom istraživanju jest to da je na području grada Varaždina spriječeno teško kazneno djelo postavljanja dviju eksplozivnih naprava, što je ovom akcijom prekinuto i nije došlo do eksplozije", kazala je voditeljica varaždinske kriminalističke policije Sandra Karabegović.

Vezani članci COVID bolnica u Areni Dok je zaraženi mladić partijao u prepunom zagrebačkom klubu, bolnice su se punile: Put od ovakvih suludih poteza do bolničkih kreveta nije tako dalek Dino Goleš - Varaždinska bolnica Izvanredna situacija u varaždinskoj bolnici: Pacijente selili na nove respiratore, uključio se cijeli Stožer

Pojasnila je da su pronađena dva mobilna uređaja za koje sumnjaju da su potencijalni detonatori za eksplozivnu napravu te da je "planirano kazneno djelo bilo usmjereno prema osobama iz kriminalnog miljea s područja grada Varaždina".

U sklopu same akcije, a temeljem naloga varaždinskog Županijskog suda, pretražene su kuće i vozila sedam muškaraca u dobi od 51, 59, 35, 55, 25, 62 i 61 godinu i jedne 23-godišnje ženske osobe, od kojih je jedna osoba s područja Krapinsko-zagorske županije, jedna s područja grada Zagreba, dok je preostalih šest s područja grada Varaždina.

Svi od ranije poznati policiji

"Sve su osobe od ranije poznate policiji, a sumnja se je na čelu organizacije 51-godišnji Varaždinac", potvrdila je Karabegović.

Osim mogućih detonatora tijekom pretrage pronađene su i manje količine droga - oko 28,5 grama amfetamina, gotovo 1400 grama marihuane, 2,5 grama heroina i 89,5 grama nepoznatog bijelog praha.

Zapljena u policijskoj akciji (Foto: PU varaždinska)
Zapljena u policijskoj akciji (Foto: PU varaždinska) Foto: PU varaždinska

Nađeno je i 2420 komada raznog streljiva, zračna puška, dva plinska pištolja, dva prigušivača, dvije glatke cijevi za pušku, cijev za pištolj, pojačivač trzaja za automatsku pušku, nekoliko optičkih ciljnika te više komada kućišta s rukohvatom za pištolje, spremnik za automatski pištolj, više mobilnih telefona i SIM kartica te veća količina raznovrsne robe za koju se sumnja da potječe od počinjenja kaznenih djela.

U policiji ističu da je šest osoba predano pritvorskom nadzorniku i slijedi ispitivanje u tužiteljstvu, a protiv dvije osobe kaznene prijave bit će podnesene redovnim putem. (Hina)