Policijski pas Aria (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic)
Policijski pas Aria (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic) Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic

Aria, policijski pas za detekciju droga, nanjušila je u utorak u Mercedesu krapinskih registracija koji je policija zaustavila na autocesti kod odmorišta Prukljan, više od kilogram heroina te manje količine kokaina i marihuane, izvijestila je u srijedu šibenska policija.


Mercedes krapinskih registracija vozio je 42-godišnjak kojeg je policija zaustavila u utorak u 6:20 na autocesti kod odmorišta Prukljan "postupajući po ranije prikupljenim saznanjima".

Vezani članci Banane, ilustracija Policija potvrdila: U jednom trgovačkom lancu u Pločama među bananama pronađeno nevjerojatnih 18 kilograma kokaina Zapljena splitske policije 01 Jedna od najvećih zapljena splitske policije u proteklih godinu dana: Oduzeto više od četiri kilograma heroina i skoro pola kile kokaina

Muškarac je tom prilikom negirao da posjeduje drogu te je prepraćen u krug šibensko-kninske Policijske uprave, gdje je pas za detekciju droga Aria nakon pregleda vozila imao pozitivnu reakciju na drogu.

Temeljem toga po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, uz korištenje službenog psa, pretražen je Mercedes osumnjičenog, u kojem je pronađeno i oduzeto 1128 grama heroina, 77 grama kokaina i 0,9 grama marihuane.

U policiji tvrde da je droga bila namijenjena daljnjoj preprodaji pa je osumnjičeni uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.