Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAŽUJE GA I USKOK

Župan Jelić o načelniku Murtera: "Sve što trebate o tome pitati - pitat ćete njega, ja sam svoja objašnjenja dobio"

Aktualno Galerija Toni Turčinov Toni Turčinov Foto: DNEVNIK.hr Marko Jelić Marko Jelić Foto: DNEVNIK.hr Javna kuća: Ilustracija - 1 Javna kuća: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Javna kuća: Ilustracija - 2 Javna kuća: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Javna kuća: Ilustracija - 3 Galerija 1/6 >>
USKOK češlja načelnika općine Murter koji je službenu karticu peglao u austrijskom bordelu. Priča je to koju je u srijedu otkrio Telegram, a danas i nova, po načelnika, vrlo neugodna saznanja.

Platio je bordel službenom karticom. U srijedu se pravdao da je bila riječ o omašci i da je sve nadoknadio plativši smještaj iz svog džepa. No Telegram je iskopao da to nije baš tako.

Račun koji je priložio bio je krivotvoren. Sada mu USKOK puše za vratom.

"Povodom Vašeg upita obavještavamo Vas da ovaj Ured u predmetnom slučaju provodi izvide u suradnji s PNUSKOK-om", stoji u odgovoru koji je redakcija Dnevnika Nove TV dobila.

Turčinov je još u srijedu predao svoj mandat u županijskoj skupštini, da ne bi radio štetu županu Jeliću. On pak pokušava naći riječi opravdanja.

Marko Jelić, šibensko-kninski župan, ističe kako zna ono što piše u medijima.

"Ja sam s njim razgovarao i on tvrdi da to nije onako kako je prezentirano, ali i samo mjesto izaziva brojne špekulacije, a zakon ovdje nema obavezujućih rokova ni uzanci", kazao je župan.

No moralna komponenta opet se izostavlja. Javni je novac potrošio u javnoj kući. A i puno je nelogičnosti u njegovom priopćenju koje su primijetili i šibenski SDP-ovci.

Ivan Bašić iz SDP-a se pita šta je on radio od jedan do dva s potencijalnim gostima i domaćinima, kako je uspio tri puta provući službenu karticu umjesto privatne.

"Sve ono što se događalo poslije, mislimo da je najmoralnije da se povuče s te funkcije", zaključio je Bašić.

Toni Turčinov, kao što je i najavio dan ranije, u četvrtak se povukao iz javnosti. Na poruke i pozive nije odgovarao. Ali je na onaj od šibenskog župana.

Evo što je na pitanje kako mu je Turčinov objasnio korištenje kartice na tom mjestu, odgovorio župan Marko Jelić:

"Gledajte, ja...To je naš međusobni razgovor, sve što trebate o tom pitati pitat ćete njega, ja sam svoja objašnjenja dobio i tako da zadržat ću to za sebe. Čini li vam se racionalno? Ha gledajte, na način na koji je objasnio da, ali ne znate što je objasnio pa je diskutabilno razgovarati o tome u ovom trenutku".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kad će ostavka? USKOK se uključio u slučaj načelnika Murtera, koji je u bordelu plaćao službenom karticom Općine, sporan je i drugi račun

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ostavka na mjesto vijećnika Načelnik koji je bordel platio službenom karticom dao ostavku u Županiji, dao još jedno bizarno objašnjenje

No detalji boravka murterske delegacije u austrijskom bordelu, predvođene načelnikom, ostaju tajna. Politički korektno, barem prema biračima, bi bilo da se umjesto zavjeta šutnje skine veo tajne. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene