Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je danas napad nepoznatog muškarca na kolumnista Jutarnjeg lista Antu Tomića i zatražilo od istražnih organa da pronađu napadača kako bi sudski odgovarao za to.


Tomića je, dok je u nedjelju sjedio s prijateljem na splitskoj Pjaci, nepoznati muškarac zalio fekalijama, navodno rekavši "Evo ti sad, pa ponovno piši o meni", priopćio je HND.

Vezani članci Hrvatsko novinarsko društvo održalo konferenciju za medije (Foto: Filip Kos/PIXSELL) - 3 HND zabrinut zbog hajke na novinare: ''Umjesto da osude svako nasilje, dežurni huškači su nasrnuli na glasnika'' Hrvatsko novinarsko društvo održalo konferenciju za medije (Foto: Filip Kos/PIXSELL) - 1 HND upozorava da im se pokušava oteti imovina: Izgubili spor na temelju krivotvorenih dokumenata?

HND traži od istražnih organa da pronađu napadača te da on sudski odgovara zbog mučkog i sramotnog napada na novinara.

Nova TV za slobodu medija

U demokratskoj zemlji novinari moraju biti maksimalno zaštićeni, prije svega od bilo kakvih fizičkih nasrtaja zbog njihovih novinarskih priloga ili nekih drugih osobnih animoziteta koji su u vezi s novinarskim poslom, kaže se u priopćenju.

Svaki napad na novinara ima posebnu težinu i o njoj organi progona, ali i cijelo društvo, moraju posebno voditi računa, poručuje HND. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook