Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na -6 stupnjeva Celzijevih

HGSS spasio konje iz vode okovane ledom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Konji su živnuli čim se osjetili smirenost ljudske ruke i iako prilično pothlađeni, pokorno krenulu za jednim od spašavatelja kroz prosječeni put', prepričavaju spasioci.

Nakon što su došli na teren Članovi HGSS-a vidjeli su da je poplava potopila konjima poznat prolaz i okovala ga ledom. Kada su na minus šest stupnjeva upali u vodu, konnji zbog straha i pothlađonosti, više nisu smogli snage izaći van, a Interventni tim za traganje i spašavanje iz vode HGSS-ove stanice Gospić, ih je zatekao na 30 metara od 'obale'.

Pročitajte i ovo Omiš sve popularniji - 1 HGSS upozorava Sezona je otvorena i omiške stijene već su prepune penjača svih uzrasta: "Teren je zahtjevan, a oni si žele kratiti put" Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći

'Odlučili smo se za brz i direktan pristup, uzeli u ruke sjekire i krenuli u vodu probijajući se do konja radeći koridor za izvlačenje. Te su pametne životinje u trenutku kada su osjetile smirenost ljudske ruke odmah živnule i, iako prilično pothlađene, pokorno krenule za jednim od spašavatelja kroz prosječeni put. Uskoro su bile na sigurnom, na opće zadovoljstvo i radost svih, a posebno zabrinutog vlasnika', kažu HGSS-ovci.

>> FOTO Dramatična akcija spašavanja iz snijegom zametenih sela

Kažu da je ova akcija spašavanja, rezultat dobro uvježbanog tima spašavatelja, koji u svom radu koriste specijalnu opremu koja im omogućuje pristup i djelovanje i u ovako teškim i zahtjevnim uvjetima. Tijekom cijele akcije spašavanja gorskim spašavateljima su na ispomoći bili i članovi DVD-s Pazarište, uz stalnu koordinaciju Centra 112.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene