Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obratili se sudu

HDSSB traži ocjenu ustavnosti Pravilnika o stambenom zbrinjavanju MUP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izjavio je danas kako je stranka Ustavnome sudu podnijela prijedlog za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Pravilnika o rješavanju stambenih potreba djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) iz 1998. godine.

Na konferenciji za novinare Šišljagić je ponovio kako je riječ o Pravilniku temeljem kojeg je Krunoslav Fehir za lažno svjeodčenje, u sudskom postupku protiv utemeljitelja HDSSB-a Branimira Glavaša, od državnog vrha i MUP-a, u vrijeme HDZ-ove Vlade, nagrađen stanom u Poreču. Ocijenio je kako to nije jedini slučaj da su se na ovakav način dijelili stanovi u MUP-u i ostalim dijelovima državnog aparata.

Dodao je kako je sporni Pravilnik, iz veljače 1998., i danas na snazi i trebao se objaviti na odgovarajući način, a to je, drži Šišljagić, jedino moguće u Narodnim novinama, kao službenom glasilu RH.

Upozorio je kako članak 90. Ustava propisuje da se zakoni i drugi propisi državnih tijela, prije stupanja na snagu, objavljuju u Narodnim novinama, ali da ovaj Pravilnik, temeljem kojeg je Fehir dobio stan na korištenje, ‘nikada nije objavljen u Narodnim novinama’, pa temeljem toga nije ni stupio na snagu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva promjena HDSSB: Župana Šišljagića u Saboru će mijenjati Salapić Slika nije dostupna Jednoglasna odluka HDSSB čvrsto stoji iza Šišljagića, ostavki neće biti

>> Teške optužbe: 'Fehir za lažno svjedočenje protiv Glavaša dobio stan od države!'

>> Fehir: Udaljili su me 600 km od kuće, tamo me proganja politika

‘Ne dvojim da će Ustavni sud donijeti pravorijek kakav je jedino moguć, odnosno da, nakon ocjene, ovaj Pravilnik stavi van snage, jer je već 14. godina u suprostnosti s Ustavom i zakonom’, ustvrdio je predsjednik HDSSB-a.

Predsjednik Glavnog odbora stranke Dinko Burić kazao je kako je klub zastupnika HDSSB-a od premijera Zorana Milanovića zatražio odgovor na upite kojim je stanovima MUP-a, od 1998. do danas, ukinut status stana za službene potrebe, čime su se stekli uvjeti za prodaju stana njihovim korisnicima, kojim aktom je taj status ukinut te popis svih osoba kojima su pod tim povlašetnim uvjetima ti stanovi prodani.

Dopredsjednik stranke Krešimir Bubalo kazao je kako HDSSB neće stati na ovim potezima, već će tražiti ‘kaznenu odgovornost svih koji su postupali suprotno zakonskim okvirima’. Ocijenio je kako ovaj slučaj pokazuje da su HDZ-ovi ministri stanove djelili političkim istomišljenciima te lažnom krunskom svjedoku Fehiru, pa je, kako drži, državna imovina služila kao sredstvo plaćanja i podmićivanja u političkim obračunima i montiranim političko-pravosudnim postupcima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene