plin - 1
plin - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Zagrebačka plinara ponudila je poduzetnicima mogućnost da dug za račune za plin otplate u šest rata bez kamata.


Odgoda se odnosi na neplaćene račune za isporuku plina od 1. studenog 2021. godine. Poduzetnici bi time bili oslobođeni plaćanja kamata za obračunatu potrošnju u navedenom periodu.

Vezani članci Eksplozija u restoranu Eksplozija u restoranu: Plinska cijev otela se kontroli, pravo je čudo da nitko nije poginuo Davor Filipović Filipović o smanjenju potrošnje plina: "Izaći ćemo pred javnost s detaljnim planom"

"Time GPZO nastoji izaći u susret poduzetnicima u skladu sa svojim mogućnostima i pomoći im prebroditi ovo razdoblje u kojem je došlo do značajnih poremećaja u cijeni plina na svjetskom tržištu", naveli su.

Podsjećaju i da svi kupci koji su proveli otvoreni postupak javne nabave po fiksnoj cijeni i dalje imaju tu istu fiksnu cijenu.Ti su uvjeti obvezujući za sve opskrbljivače.

Kupovina Oporba ima svoje ideje za borbu s inflacijom: ''Na taj način sve plaće u Hrvatskoj bi narasle''

Benzinska pumpa Nove cijene goriva: Zamrznuta cijena osnovnog benzina i dizela, premium znatno skuplji

"One ustanove i poduzeća koji se nisu odlučili za ugovaranje cijene kroz otvoreni postupak javne nabave, dobili su aneks ugovora zbog promijenjenih tržišnih uvjeta i poskupljena plina na svjetskoj burzi, sukladno uvjetima prvotnoga ugovora", dodali su.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju