Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog velikih računa i poskupljenja

Dobre vijesti za poduzetnike: Zagrebačka plinara ponudila im je novi model za otplatu duga

plin - 1
plin - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Zagrebačka plinara ponudila je poduzetnicima mogućnost da dug za račune za plin otplate u šest rata bez kamata.

Odgoda se odnosi na neplaćene račune za isporuku plina od 1. studenog 2021. godine. Poduzetnici bi time bili oslobođeni plaćanja kamata za obračunatu potrošnju u navedenom periodu.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Mongoliji U glavnom gradu Mongolije VIDEO Eksplodirala cisterna sa 60 tona plina: Poginulo najmanje šest osoba Subvencije i Vlada - 2 Pritisak Europske komisije Hoće li Vlada ukinuti subvenciju za energente? "E sad, što će biti nakon izbora, ja ne vjerujem HDZ-u ni kad darove nose"

"Time GPZO nastoji izaći u susret poduzetnicima u skladu sa svojim mogućnostima i pomoći im prebroditi ovo razdoblje u kojem je došlo do značajnih poremećaja u cijeni plina na svjetskom tržištu", naveli su.

Podsjećaju i da svi kupci koji su proveli otvoreni postupak javne nabave po fiksnoj cijeni i dalje imaju tu istu fiksnu cijenu.Ti su uvjeti obvezujući za sve opskrbljivače.

Pročitajte i ovo Kupovina Vlada najavljuje mjere Oporba ima svoje ideje za borbu s inflacijom: ''Na taj način sve plaće u Hrvatskoj bi narasle''

Pročitajte i ovo Benzinska pumpa skuplji i autoplin Nove cijene goriva: Zamrznuta cijena osnovnog benzina i dizela, premium znatno skuplji

"One ustanove i poduzeća koji se nisu odlučili za ugovaranje cijene kroz otvoreni postupak javne nabave, dobili su aneks ugovora zbog promijenjenih tržišnih uvjeta i poskupljena plina na svjetskoj burzi, sukladno uvjetima prvotnoga ugovora", dodali su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene