Obavijesti Video Pretražite Navigacija
skuplji i autoplin

Nove cijene goriva: Zamrznuta cijena osnovnog benzina i dizela, premium znatno skuplji

Benzinska pumpa
Benzinska pumpa Foto: DNEVNIK.hr
Odlukom Vlade cijene eurosupera i eurodizela fiksirane su na 11,37 odnosno 11,29 kuna. No, danas su poskupjela premium goriva, kao i autoplin, čiju najvišu cijenu Vlada nije odredila.

Od ponoći su ponovo porasle cijene goriva, ovoga puta samo onih s aditivima, kao i autoplina. Tako je cijena premium eurosupera sada veća za oko 30 lipa po litri, dok je premium dizel poskupio oko 33 lipe.

Skuplji je i autoplin, i to za osam lipa po litri, piše portal cijenegoriva.info. Cijene premium goriva na gotovo svim benzinskim pumpama tako prelaze 12 kuna po litri.

Zbog očekivanog rasta cijena goriva Vlada je u ponedjeljak donijela uredbu kojom je ograničila cijenu eurosupera 95, eurodizela te plavog eurodizela. 

Prema toj uredbi, najviša cijena litre eurosupera 95 narednih 30 dana ne smije prijeći 11,37 kuna, a eurodizela 11,29 kuna. Cijena plavog eurodizela ne smije prijeći 6,50 kuna. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UREDBA O NAFTNIM DERIVATIMA Sada je i službeno: Idućih mjesec dana ovo će biti nove cijene najvažnijih goriva u Hrvatskoj

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić NOVO ZARMZAVANJE Hrvoje Krešić o cijeni goriva: "Nabavna cijena mu je negdje 30-35 posto onoga što građani plaćaju. Država značajno utječe na ovakav sustav trošarina"

Vladinom uredbom je osnovno gorivo na nekim benzinskim pumpama i nešto jeftinije nego što je bilo do ovog utorka.

Cijene svih goriva možete provjeriti ovdje

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene