Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić (nezavisni) u ponedjeljak je opovrgnuo da je pod utjecajem HDZ-a otkazao koncert Miroslava Škore. Poručio je da je na tu odluku utjecao sam Škoro "promjenom okolnosti koje nisu ugovarane" tj. najavom kandidiranja na predsjedničkim izborima.

Galerija


"Na moju odluku (usuglašenu s mojim suradnicima) utjecali ste samo Vi, g. Škoro, promjenom okolnosti koje nisu ugovarane. Žao mi je što kao poduzetnik i znalac područja autorskih prava niste sami svima nama gradonačelnicima koji smo prije Vašeg jednostranog čina odluke o kandidiranju na predsjedničkim izborima ugovarali Vaše glazbene nastupe poslali dopis s molbom za sporazumni raskid ugovora, koji više ne možete ispuniti u duhu ugovaranih okolnosti", poručio je Goran Aladić u podužem otvorenom pismu "glazbenom i političkom stožeru Miroslava Škore”.

Škoro sad može isporučiti samo glazbu s politikom

Vezani članci SDP u Saboru pokrenuo postupak za pokušaj opoziva ministra Beroša, izjavu dao Grbin Predsjedništvo ustraje da izbačeni članovi ne mogu ostati u Klubu SDP-a: "Podijeljeni smo u dvije grupacije" Arsen Bauk prosvjeduje ne noseći zaštitnu masku na sjednici Sabora - 3 Oporba dogovara tko će zamijeniti Škoru na mjestu potpredsjednika Sabora: "Jedna vrsta statusa quo"

Riječ je o otkazivanju Škorina koncerta koji se trebao održati 29. rujna, na Dan Grada Donjeg Miholjca, a Aladić objašnjava da su ga otkazali jer je Škoro, a ne Grad Donji Miholjac, promijenio okolnosti ugovorenog koncerta.

"Legitimnom građanskom odlukom da učini samoinicijativni politički istup u smjeru namjere kandidiranja na predsjedničkim izborima Škoro je samoga sebe onemogućio da nastupi politički neutralno i općeprihvaćeno kao glazbenik na proslavi Dana Grada”, kaže Aladić.

Poslovno gledano, iz Donjeg Miholjca naručili su proizvod koji im Škoro više ne može isporučiti, već im je za taj isti novac namjeravao isporučiti neki drugi proizvod. "Naručili smo glazbu bez konotacija natjecateljske politike, a on to sada ne može isporučiti ni da hoće, nego samo glazbu s politikom”, naglašava Aladić.

Gradonačelnik odbacuje i tezu ”Škorina političkog tima” da je tom odlukom Škori ograničio ustavno pravo na rad poručujući im kako time Škoru čuva od "neugodnosti da sutra zajedno završimo pred sudom (ili barem Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa) zbog pogodovanja u prikrivenoj kampanji, potpuno jednako nedopuštenoj kao i u slučaju prikrivenih reklama".

To potvrđuje svojom reakcijom i Škorina ugovorna strana - mi smo otkazivanje koncerta dostavili glazbenom timu Miroslava Škore, a ni sat vremena nakon slanja obavijesti o otkazivanju koncerta u javnost izlazi politički tim Miroslava Škore i komentira naše otkazivanje koncerta političkim argumentima i podmetanjima, navodi Aladić.

HDZ je na odluku imao nulti postotak utjecaja

U pismu se referira i na ocjenu Škorinih političkih suradnika, koji su ga zbog odluke o otkazivanju koncerta nazvali "HDZ-ovim poslušnikom” te podsjeća da je sa svojom nezavisnom listom na prošlim izborima pobijedio i HDZ, i SDP, i sve druge političke stranke, te da ih namjerava ponovno pobijediti i osvojiti drugi mandat.

Sve ostale stranke u Donjem Miholjcu, pa tako i HDZ, vjerojatno razmišljaju o tome kako pobijediti mene. To je njihovo pravo koje ću im ja nastojati onemogućiti svojim političkim programom. Eto, točno je toliki na ovu moju odluku utjecaj HDZ-a - nulti postotak utjecaja, poručuje Aladić. (Hina)